Niujorke iš upės išplaukė paslaptingas fortepijonas

Niujorko Manhatano rajone po Bruklino tiltu Rytų upė išplukdė „Mason & Hamlin“ firmos fortepijoną. Nežinia iš kur atsiradęs koncertinis muzikos instrumentas tapo nauja miesto įžymybe ir traukos centru, praneša myfoxny.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 4, 2014, 5:05 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 4:38 AM

Netyla diskusijos, iš kur upėje galėjo atsirasti toks daiktas. Vieni mano, kad fortepijonas galėjo būti išmestas iš kruizinio laivo, kiti galvoja, kad fortepijonas buvo atbogintas tyčia, kaip meninis objektas ar siekiant sukurti mistifikaciją.

Bet kuriuo atveju, žmonės su malonumu traukia pasižiūrėti į fortepijoną po tiltu. Pastarosiomis dienomis jis tapo ko gero vienu iš labiausiai fotografuojamų objektų Niujorke. Socialiniuose tinkluose atsirado gausybė jo nuotraukų.

Priklausomai nuo tėkmės, fortepijonas būna tai pasinėręs į vandenį, tai džiūsta ant kranto – dėl to nuotraukos su juo išeina gana nevienodos. Tiesa, pabuvęs vandenyje instrumentas visai nebetinka groti, tačiau tai nė kiek netrukdo fotografuotis.

Žurnalistai bandė aiškintis, kokia miesto tarnyba atsakinga už fortepijoną ant kranto. Pradžioje jie kreipėsi į policiją, bet iš ten juos nukreipė pas santitarijos tarnybą. Iš pastarosios buvo nusiųsti į aplinkos apsaugos tarnybą, o iš jos – į miesto parkų priežiūros tarnybą. Tačiau ir ten valdininkai kratėsi atsakomybės už muzikos instrumentą.

Galiausiai žurnalistai kreipėsi į pačius gamintojus - „Mason & Hamlin“ formą, bet ir šie nesugebėjo paaiškinti, kaip fortepijonas galėjo atsirasti po Bruklino tiltu.

2011 m. paslaptingas neaišku kam priklausantis fortepijonas buvo atsiradęs ir Floridos pakrantėje. Tada netrukus išaiškėjo, kad už instrumento atsiradimą reikia dėkoti šešiolikmečiui, kuris tikėjosi, surengęs tokį performansą, pakliūti į prestižinę meno mokyklą.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.