Įvertintos nuotraukos, darytos telefonais „iPhone“

Išmaniaisiais telefonais galima fiksuoti puikios kokybės vaizdus tikrai ne blogiau nei ne ypač brangiais, kokybiškais fotoaparatais. Be to, nuotraukomis dažniausiai pasidalijama internete. O jei pasiseka, meniškus vaizdus išvysta visas pasaulis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-11 12:21, atnaujinta 2018-02-12 23:32

Būtent tokią galimybę suteikia jau aštuntus metus rengiami fotografijos apdovanojimai „iPhone Photography Awards“.

Šiemet, kaip ir kiekvienas metais, ekspertams teko vertinti tūkstančius fantastiškų nuotraukų iš dešimčių pasaulio šalių.

Taisyklės paprastos. Tereikia, kad nuotrauka būtų padaryta „iPhone“ ar „iPad“ ir jokiu būdu neapdorota kokia nors redagavimo programa, pavyzdžiui, „Photoshop“. Vaizdas privalo būti autentiškas. Tiesa, galima naudoti tokias išskirtinai „iPhone“ skirtas nuotraukų apdorojimo programėles kaip „Hipstamatic“ ar „Camerabag“.

Pirmojoje vietoje šiais metais atsidūrė įspūdinga amerikiečio Julio Lucaso padaryta ledynų nuotrauka. Antrojoje – meniška praeivio Ispanijos sostinėje Madride nuotrauka, trečiojoje – šuns apsnigtoje JAV Konektikuto valstijoje.

Nugalėtojai buvo paskelbti ir 16 skirtingų kategorijų, aprėpiančių įvairiausias gyvenimo (ir fotografavimo) sritis, taip pat kategorijoje „Kita“.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.