Kanados paaugliai linksmus senolius moko naudotis internetu

Jaunų Kanados kino kūrėjų komanda sukūrė dokumentinį filmą, kaip jie moko vyresnio amžiaus žmones naudotis internetu, rašo „Daily Mail“.

„Nesvarbu, kokio amžiaus esame, mums reikia priežasties, priverčiančios ryte atsikelti iš lovos“, – teigia viena programos dalyvių.<br>„YouTube“ nuotr.
„Nesvarbu, kokio amžiaus esame, mums reikia priežasties, priverčiančios ryte atsikelti iš lovos“, – teigia viena programos dalyvių.<br>„YouTube“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 18, 2014, 5:22 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:30 PM

Šmaikščiame filmo pristatymo klipe, įkeltame svetainėje „YouTube“, žiūrovai gali susipažinti su šešiais 77–93 metų amžiaus senoliais. Šiuos garbaus amžiaus žmones kantriai mokantys paaugliai pirmą kartą įveda į kibernetines interneto svetainių „YouTube“, „Facebook“ ir „Skype“ džiungles.

Iš pradžių rodoma, kokie suglumę ir neentuziastingi dėl naujų pamokų atrodo senoliai, kuriems gyvenime nėra tekę naudotis kompiuteriu (jau nekalbant apie elektroninį paštą ar socialinius tinklus).

„Aš surinkau... www.email.com?“ – su viltimi sako viena senelė, mėgindama suvokti, kaip atdaryti elektroninį paštą.

„Taip, dėl to ir visa problema“, – atsako ją mokantis paauglys.

Vėliau vaizdo siužete parodoma, kaip nuoširdžiai ima džiaugtis kiekvienas senolis, kai po truputį išmoksta naudotis interneto teikiamomis galimybėmis.

„Sveiki atvykę į visiškai naują informacijos pasaulį!“ – džiūgauja 77 metų Annette.

Svetainė „YouTube“ tarp šių garbingo amžiaus interneto naudotojų sulaukė ypatingo populiarumo. Senelė Shura nenustoja žiūrėti valgių ruošimo pamokėlių, o 93 metų Marion specialiai šiai svetainei sukūrė muzikinį vaizdo klipą, kuriame ji repuoja: „Mano dantys švieži kaip karšti spraginti kukurūzai.“

Iš tiesų programos dalyvius taip įtraukė naujai atrastas laiko leidimo būdas, kad jie ėmė varžytis, kuris įkels geresnį ir populiaresnį vaizdelį į „YouTube“.

Marion vaizdo klipas, pavadinimu „Juokinga repuojanti senelė“, peržiūrėta daugiau kaip 27 tūkst. kartų, o Shura kulinarijos pamokėlė „Senelė su lygintuvu gamina keptą sumuštinį su sūriu“ kol kas turi 6 tūkst. žiūrovų.

Labiausiai senoliai džiaugiasi, kad naujai išmoktos pamokos suteikė galimybę lengviau susisiekti su draugais ir šeimos nariais.

Vaizdo siužete rodomi laimingi senoliai, per „Skype“ programą skambinantys savo mylimiems vaikams ir anūkams. Vienas jų pasako prasmingus žodžius: „Nesvarbu, kokio amžiaus esame, mums reikia priežasties, priverčiančios ryte atsikelti iš lovos.“

Ilgojo metražo dokumentinis filmas „Cyber-Seniors“ („Kibernetiniai vyresnio amžiaus žmonės“), šiuo metu keliaujantis per JAV kino teatrus, jau yra gavęs nemažai apdovanojimų kino festivaliuose.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.