Ispanai išreiškė norį aktyvesnio karaliaus Felipės VI vaidmens

Sekmadienį paskelbta viešosios

Dauguma ispanų nori, jog jų naujasis karalius Felipė VI turėtų didesnį vaidmenį politikoje ir suvienytų susiskaldžiusias šalies partijas ir regionus.<br>AP nuotr.
Dauguma ispanų nori, jog jų naujasis karalius Felipė VI turėtų didesnį vaidmenį politikoje ir suvienytų susiskaldžiusias šalies partijas ir regionus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 22, 2014, 6:09 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:42 PM

Ispanijos monarchija pastaraisiais metais bandė nesikišti į politinį gyvenimą, nors Felipės VI tėvas karalius Juan Carlosas yra vertinamas už pagalbą įvedant šalyje demokratiją praėjusio šimtmečio 8-ajame dešimtmetyje po Francisco Franco diktatūros.

Remiantis laikraštyje „El Pais“ paskelbtos apklausos išvadomis, trys ketvirtadaliai ispanų teigė, kad ketvirtadienį karūnuotas Felipė VI turėtų asmeniškai paskatinti partijas priimti sprendimus dėl šalies problemų, jeigu politikams to padaryti nepavyksta.

Socialinių studijų instituto „Metroscopia“ atlikta apklausa, kurioje dalyvavo 600 žmonių, rodo, kad 91 proc. respondentų mano, jog būtina nedelsiant priimti daugiau politinių nutarimų siekiant išspręsti Ispanijos problemas. 75 proc. apklaustųjų teigė norintys, kad naujasis karalius aktyviau dalyvautų ir darytų spaudimą priimant tokius susitarimus.

Remiantis antra apklausa, kuri paskelbta Barselonos laikraštyje „La Vanguardia“, dauguma ispanų ir toliau pasisako už parlamentinę monarchiją, o ne respubliką.

Be kita ko, apklausos rodo, kad Felipės VI reitingai yra aukštesni nei jo tėvo Juan Carloso, kuris atsisakė savo sosto šio mėnesio pradžioje po karališkąją šeimą sukrėtusių skandalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.