Atidaryta V. Janukovyčiaus alkoholinių gėrimų kolekcijos paroda

Mežigorjėje buvo atidaryta buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus alkoholinių gėrimų kolekcijos paroda, rašo „Korrespondent“.

„Korrespondent“ nuotr.
„Korrespondent“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 25, 2014, 9:54 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:26 PM

Komendanto pavaduotojas Andrejus Višniakas pasakojo, jog vos tik įėję į parodą lankytojai pirmiausia mato dovanotas dėžutes, kuriose yra įvairūs alkoholiniai gėrimai.

„Jose sudėti stilizuoti antikvariniai buteliai, greičiausiai pripildyti vietinės naminės. Buteliai yra užkimšti, kaip ir priimta Ukrainoje, natūraliu kamščiu. Vienoje iš dėžučių yra bandūros formos konjako butelis, papuoštas Taraso Ševčenkos portretu. Šiose dovanotose dėžutėse taip pat yra taurelės ir medaus indeliai arba arbata ir šokoladas, kurio pakuotė papuošta nacionaline simbolika“, – pasakojo A.Višniakas.

Visi produktai, kuriuos V.Janukovyčius valgė ar gėrė, taip pat ir alkoholis, buvo tikrinami puikiai įrengtoje laboratorijoje Mežigorjės teritorijoje.

Tarp gausios prezidento alkoholinių gėrimų kolekcijos taip pat buvo rastos ir organizmą jauninančios užpiltinės. A.Višniakas sakė: „Tai yra elnių ragų užpiltinės. Skaičiau, jog tokia užpiltinė vartojama seksualiniams sutrikimams gydyti bei potencijai didinti.  Ši užpiltinė yra vaistas ir nuo kitų ligų, taip pat ji stiprina bei jaunina organizmą.“

Išskirtinio dėmesio sulaukia degtinės, kurių pakuotės yra Faberge kiaušinio formos. Kiaušiniai ir taurelės dekoruotos auksu, o spirito antrinių dalių koncentracija yra keturis kartus mažesnė nei „liuks“ klasės degtinės, toks spiritas yra naudojamas „super premium“ kategorijai. Buvo išsiaiškinta, jog vienas iš Faberge kiaušinių, kuris yra Mežigorjės parodoje, kainuoja daugiau nei 10,5 tūkstančių grivinų, o kitas daugiau nei 14 tūkstančių grivinų.

„Parodoje yra gausu gėrimų su buvusio prezidento atvaizdu. Pavyzdžiui: vynai ir konjakai iš Armėnijos, ukrainietiška degtinė „Президентський стандарт " (išleista tik 999 butelių). Kai kurių degtinių etiketes yra papuoštos V.Janukovyčiaus nuotraukomis, partijos himnu ir devizu „Ukraina žmonėms“, – pasakojo A.Višniakas.

Mežigorjės parodoje yra net kolekcinių vynų, tokių senų, jog etiketės jau padengtos pelėsiu.

Pavyzdžiui, prie 1949 metų derliaus muskato „Красного Камня“ yra pridėtas aprašas su vaško antspaudu. Vienas įspūdingiausių eksponatų – gruziniškas konjakas, 1954 metų derliaus, o į butelius supilstytas Gruzijos prezidento Michailo Saakašvilio inauguracijos dieną.

Julija Melkova

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.