Karačio zoologijos sodo lankytojus stulbina lapė su moters galva

Pakistano Karačio miesto zoologijos sode galima pamatyti ne tik dramblių ar elnių. Didžiausia zoologijos sodo įžymybė, jau 40 metų traukianti prie savo narvo minias smalsuolių – „moteris lapė“. Keistas padaras, lapė su moters galva, guli specialiame narve ir netgi bendrauja su lankytojais – linksmina juos savo pokštais ir gyvenimiška išmintimi, rašo „Daily Mail“.

Prie moters-lapės narvo rikiuojasi eilės smalsuolių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Prie moters-lapės narvo rikiuojasi eilės smalsuolių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 25, 2014, 9:56 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:26 PM

Nesunku susigaudyti, kad keistasis padaras, pavadintas Mumtaz Begum, iš tiesų yra po narvu pasislėpusio ir skara apgaubtą galvą šalia lapės kūno iškišusio aktoriaus kūryba.

Mitinį gyvūną-chimerą vaidina 33 metų aktorius Muradas Ali, pats auginantis du vaikus.

„Žmonės, kurie čia apsilanko, išeina laimingi. Žinodamas, kad jie laimingi, ir aš esu laimingas, - žarsto išmintį „moters lapės“ vaidmens atlikėjas. - Tarp manęs ir jų atsiranda meilės ryšys. Gyvenimas yra trumpas, jis turi būti praleistas dalijant šypsenas“.

Mumtaz Begum garsėja ir kaip pranašautoja. Studentai ateina jos klausti apie savo egzaminų rezultatus, o susirūpinusios motinos konsultuojasi dėl savo dukterų santuokų.

„Aš jaučiuosi labai gerai. Maloniai su ja pasikalbėjau. Esu išties laimingas, kad čia atėjau“, - sako šeštos klasės moksleivis Mohammadas Osama po susitikimo su „moterimi-lape“.

Vyresniems žmonėms „moteris-lapė“ kelia malonius prisiminimus iš jų pačių vaikystės.

„Pamačiau ją dar vaikystėje prieš 40 ar 45 metus. Mumtaz Mahal buvo atvažiavusi į cirką, - prisimena darbininkas Mohammadas Ismailas. - Šiandien aš atėjau čia su savo anūkais. Man ji tikrai patinka. Tai padaryta gerai, ir dar patobulinta. Dabar ji man patinka dar labiau, nei anksčiau“.

„Moterį-lapę“ vaidinantis M.Ali būną į ją įsikūnijęs 12 valandų per dieną. Šį vaidmenį jis paveldėjo iš savo tėvo, kuris mirė prieš 16 metų.

Zoologijos sodo direktorius Mohammadas Fahim Khanas pasakoja, kad Mumtaz tapo nuolatine ekspozicijos dalimi prieš 40 metų, priėmus poros žmonių iš cirko pasiūlymą.

Pasak direktorių, „moterį-lapę“ visuomet vaidindavo vyrai, „kadangi jie sugeba geriau atsikirsti tiems, kad bando įžeidinėti“.

Gauti Mumtaz vaidmenį gali ne bet kas. Aktoriai pasirenkami ne tik pagal vaidybinį talentą, bet ir pagal tai, keliomis kalbomis moka kalbėti.

„Moterys ir vaikai ypač domisi šiuo gyvūnu. Jie ateina, žiūri į jį, kalbasi. Tai yra menas. Jis yra kaip aktorius, kuris vaidina šį vaidmenį ir linksmina žmones“, - sako direktorius.

Bilietas apsilankyti pas Mumtaz kainuoja tik 10 rupijų (apie 25 centus), tačiau pelno užtenka ir aktoriui, ir porai jo padėjėjų.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuva jau 20 metų ES – ką nuveikė atstovai EP?