BBC nesusipratimas: pasiūlė pasiruošti išprievartavimui

Britanijos nacionalinis transliuotojas (BBC) buvo priverstas atsiprašinėti dėl nesusipratimo, kilusio skelbiant orų prognozę, skelbia „The Daily Mail“.

BBC orų pranešėjas pasiūlė festivalyje pasiruošti išprievartavimui.<br>Twitter nuotr.
BBC orų pranešėjas pasiūlė festivalyje pasiruošti išprievartavimui.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 26, 2014, 3:08 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:50 AM

Šį savaitgalį vykstančio Glastonbury festivalio svečiams buvo pasiūlyta pasiruošti ne lietui (angl.rain), o išprievartavimui (angl.rape). Pastebėję klaidą subtitruose BBC darbuotojai paskubėjo ištaisyti klaidą, tačiau žiūrovai jau buvo spėję pastebėti.

Nufotografuotas vaizdelis pasklido socialiniuose tinkluose ir atkreipė viso pasaulio dėmesį. Šokiruoti britai užvertė nacionalinį transliuotoją skundais. Kilęs skandalas televizijos atstovus privertė skubiai išplatinti viešą atsiprašymą.

„Deja, bet tokios klaidos yra neišvengiama darbo televizijoje dalis. Pastebėję klaidą mes skubiai ją ištaisėme“, - pranešime teisinasi BBC atstovai.

Tiesa, tai jau ne pirmas kartas, kai britų nacionalinis transliuotojas turi atsiprašinėti už nesusipratimus subtitruose. Metų pradžioje BBC žiūrovai bėgančioje naujienų eilutėje buvo pasveikinti ne su arklio (angl.horse), o su kekšės (angl.whores) metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje