Kavinėje be darbuotojų amerikiečiai elgiasi sąžiningai

Šiaurės Dakotoje atidarytos kavinės savininkai mėgina sutaupyti lėšas ir nesamdo jokių darbuotojų. Kavinės lankytojai kavą sau pasiruošia patys ir sąžiningai už ją atsiskaito, rašo „Daily Mail“.

Visų nuostabai, lankytojai ne tik elgiasi sąžiningai, bet ir palieka daugiau pinigų, nei yra prašomi.<br>Youtube nuotr.
Visų nuostabai, lankytojai ne tik elgiasi sąžiningai, bet ir palieka daugiau pinigų, nei yra prašomi.<br>Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 27, 2014, 12:02 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:30 AM

Kavinėje, pavadinimu „The Vault“, kaip ir visose panašiose vietose, klientams siūloma prisėsti ir pasimėgauti kava, arbata ar kepiniais. Vienintelis skirtumas – žmonių čia niekas neaptarnauja ir kasos aparatu visi naudojasi patys.

Davidas Brekke, atidaręs kavinę su savo žmona Kimberly, teigia, kad pasaulyje iki šiol nieko panašaus nebuvo. Jie pirmieji atidarė pasisėdėjimų vietą, kurioje žmonės gali elgtis „pagal savo sąžinę“.

Viskas vyksta paprastai: ateinate, išsirenkate kavą, susimokate pasinaudoję kasos aparatu, prisėdate ir atsipalaiduojate. Čia galima atsiskaityti grynaisiais, kredito kortele ir čekiais.

Jei manote, kad kavinėje dažnai pasitaiko vagysčių – klystate. Visų nuostabai, lankytojai ne tik elgiasi sąžiningai, bet ir palieka daugiau pinigų, nei yra prašomi.

Kavinėje žmonės gali skaityti knygas, spaudą. Čia stovi du pianinai, parduodami meno kūriniai, o šeštadieniais rodomi filmai. Lankytojai pasakoja, kad kavinėje sukurta puiki atmosfera skaitymui ir atsipalaidavimui.

Kavinę pora atidarė buvusiame banke po trejus metus trukusios rekonstrukcijos. Spalio mėnesį atidaryta vieta tampa vis populiaresnė tarp vietos gyventojų.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.