Moksleivis teisme apgynė savo teisę nešioti ilgus plaukus

Naujojoje Zelandijoje

Vaikinas kreipėsi į advokatus, kai praeitą mėnesį buvo nušalintas nuo pamokų, nes atsisakė nusikirpti savo garbanotų plaukų kupetą.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Vaikinas kreipėsi į advokatus, kai praeitą mėnesį buvo nušalintas nuo pamokų, nes atsisakė nusikirpti savo garbanotų plaukų kupetą.<br>123rf asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2014-06-27 14:41, atnaujinta 2018-02-12 10:57

16 met7 Lucanas Battisonas kreipėsi į advokatus, kai praeitą mėnesį buvo nušalintas nuo pamokų Heistingso mieste esančiame Šv.Jono koledže, nes atsisakė nusikirpti savo garbanotų plaukų kupetą.

Ta katalikiška mokykla aiškino, kad L.Battisonas nesilaikė vidaus tvarkos taisyklės, jos moksleivių berniukų plaukai turi „nesiekti apykaklės ir nedengti akių“, taip pat nesutiko su kompromisiniu pasiūlymu susisukti kuodą.

Per Aukštojo Teismo posėdį L.Battisono advokatas Jolas Batesas sakė, kad jo klientas gina savo teises, lygindamas jį su JAV pilietinių teisių aktyvistu Martinu Lutheriu Kingu ir XX amžiaus pradžios sufražistėmis, laimėjusiomis moterims teisę balsuoti.

Ši byla pateko į Naujosios Zelandijos žiniasklaidos pirmuosius puslapius ir išprovokavo ugningus debatus socialiniuose tinkluose. Kai kurie kaltino mokyklą per griežtu elgesiu, o kiti sakė, kad L.Battisonas turėtų laikytis taisyklių.

Teisėjas Davidas Collinsas penktadienį paskelbtoje nutartyje palaikė paauglio argumentus, sakydamas, kad mokyklos politiką dėl šukuosenų galima laisvai interpretuoti, o atsisakymas apsikirpti nebuvo pakankamas pagrindas nušalinimui nuo pamokų.

„Mokyklos vadovai turi užtikrinti, kad griežtos drausminės priemonės būtų taikomos tik išties sunkiais atvejais“, – sakoma nutartyje.

Mokyklos pranešime sakoma, kad administracija „savaime suprantama, nusivylusi“ tokiu sprendimu, tačiau nenurodė, ar teiks apeliaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.