Už pagrobtas mergaites Nigerijos dainininkė siūlo savo nekaltybę

Nigerijos dainininkė Adokiye Kyrian islamistų grupuotei „Boko Haram“ pateikė gundantį pasiūlymą. 23 metų mergina siūlo savo nekaltybę mainais į pagrobtų Nigerijos moksleivių laisvę, rašo  „Lietuvos rytas“, remdamasis „Vanguardngr.com“, „Newsru.com“ informacija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-27 08:01, atnaujinta 2018-02-12 11:26

Tokią iniciatyvą A.Kyrian pareiškė duodama interviu vienam leidiniui, po to savo apsisprendimą patvirtino ir socialiniame tinkle „Twitter“.

Bet, užuot pelniusi palaikymą ir pagyras, dainininkė sulaukė pasipiktinimo ir kritikos bangos. Mergina kaltinama savireklama ir bandymu pasinaudoti kitų nelaime savanaudiškais tikslais.

„Tai tiesiog neteisinga. Jos pernelyg jaunos. Mainais aš norėčiau pasiūlyti save“, – pareiškė dainininkė interviu leidiniui „Vanguard“.

Kai korespondentas pabrėžė, kad pagrobtos mergaitės jau seniai galėjo būti padarytos sekso vergėmis, A.Kyrian atsakė: „Joms tik 12–15 metų. Aš vyresnė ir labiau patyrusi.

Net jei 10–12 vyrų pas mane ateitų kiekvieną naktį, man tai nesvarbu.

Tegu tiktai paleidžia tas mergaites ir tegu jos grįžta pas savo tėvus.“

Kai kurie internautai įtarė kylančią muzikos žvaigždę mėginant klastingai pasinaudoti jautria tema, kad atkreiptų į save žiniasklaidos dėmesį. Dalis apskritai suabejojo, ar gundančios išvaizdos dainininkė gali būti vis dar nekalta.

„Boko Haram“ kovotojai, siekiantys Nigerijos teritorijoje įvesti šariatą, balandžio mėnesį pagrobė daugiau kaip 300 mokyklinio amžiaus mergaičių.

Keletui dešimčių belaisvių pavyko pabėgti, dalis buvo išvaduotos, bet daugiau kaip 200 mergaičių likimas iki šiol yra nežinomas.

Anksčiau „Boko Haram“ siūlėsi paleisti belaisves mainais į visų suimtų grupuotės narių išlaisvinimą, tačiau Nigerijos prezidentas Goodluckas Jonathanas nesutiko su tokiu pasiūlymu.

Gegužę Nigerijos saugumiečiai pranešė žinantys, kur yra moksleivės, bet kol kas nesiims priemonių joms išlaisvinti, nes tai gali kelti pavojų belaisvių gyvybei.

Nigerijos vadovas tada paprašė JAV, Jungtinės Karalystės ir Prancūzijos specialiųjų tarnybų pagalbos išlaisvinant mergaites.

Spėjama, kad „Boko Haram“ kovotojai pagrobtas mergaites laiko nuošalioje miškingoje vietovėje Borno valstijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.