Australai įspėja savo turistus saugotis vežimų Lietuvos keliuose

Kultūrinis Lietuvos paveldas ir patrauklios kainos atvilioja turistus į mūsų šalį iš įvairiausių pasaulio kraštų. Ne išimtis - australų turistai.

Australai įspėja savo turistus saugotis vežimų Lietuvos keliuose.<br>V. Balkūno nuotr.
Australai įspėja savo turistus saugotis vežimų Lietuvos keliuose.<br>V. Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 28, 2014, 12:16 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:32 AM

Australijos valdžia savo gyventojus, ketinančius keliauti į Lietuvą, įspėja saugotis arkliais traukiamų vežimų. Iš pažiūros nepavojinga, lėtaeigė transporto priemonė gali sukelti nemažą pavojų naktį, jei prie jos nepritvirtinti galiniai žibintai ar atšvaitai. 

Nepaisant įvardintų galimų pavojų keliuose, Australijos valdžia turistus įspėja būti tokiais pat budriais, kaip ir gimtojoje šalyje. Taip pat, saugotis Europoje klestinčio terorizmo, vengti įvairių demonstracijų gatvėse, didelių žmonių susibūrimų, prireikus pagalbos rekomenduojama kreiptis į Australijos konsulatą Lietuvoje.

Nors įspėjimų gausu, australai mielai keliauja į tolimąją Lietuvą. Statistikos departamento duomenimis, praėjusiais metais įvairiose apgyvendinimo įstaigose (viešbučiuose, nakvynės namuose ar sanatorijose) apsistojo 4,6 tūkstančio turistų iš Australijos ir Okeanijos. O šių metų ketvirtį ( sausio – kovo mėnesiais) 0,4 tūkst. turistų, net 51 % daugiau nei praėjusių metų ketvirtį.

Pagal www.smartraveller.gov.au parengė Erika Bružaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.