Įminta V. Janukovyčiaus auksinio batono paslaptis

Ukrainos tyrėjai išsiaiškino vieno iš vertingų dirbinių, rastų buvusio prezidento Viktoro Janukovyčiaus Mežigorės rezidencijoje prie Kijevo kilmę. Paaiškėjo, kad asmuo, V.Janukovyčiui padovanojęs natūralaus dydžio batono formos popieriaus slėgtuvą, sveriantį 2 kg ir pagamintą iš gryno aukso, yra M.V.Frunzės vardo Sumų mokslinio-gamybinio susivienijimo prezidentas Vladimiras Lukjanenka, praneša unian.net.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-30 21:28, atnaujinta 2018-02-12 08:50

Aprašant rezidencijoje rastą turtą, apsaugos viršininko užrašuose buvo rastas dovanų, kurias V.Janukovyčius gavo per savo gimtadienį 2013 m. liepos 9 d., sąrašas. Tarp kitų įrašų buvo nurodyta, kad auksinį popieriaus slėgtuvą „batonas“ V.Janukovyčiui padovanojo V.Lukjanenka.

Dokumentus šiuo metu tiria Ukrainos generalinė prokuratūra. Tačiau žurnalistai dėl komentaro auksinio batono klausimu kreipėsi ir į patį V.Lukjanenką. Šis pažadėjo pakomentuoti ir paprašė perskambinti po keleto minučių, bet tada jo telefonas buvo už ryšio zonos. O V.Lukjanenkos sekretorė šiurkščiai atsisakė bendrauti su žurnalistu ir pareikalavo daugiau niekada jai neskambinti.

Auksinis batonas ir kiti aukso dirbiniai Mežigorėje buvo rasti vasario 23 d., iškart po V.Janukovyčiaus pabėgimo. Batonas iš karto tapo labai populiarus.

Auksinių batonų formos auskarai, pakabukai ir magnetukai perkami dar geriau, nei kiti Mežigorės šeimininko tuštybę liudijantys suvenyrai – auksiniai unitazai.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.