Iškėlė Kukluksklano vėliavą

Šiaurės Airijos Belfasto mieste, pasižyminčiame išpuolių dėl odos spalvos gausa, rasistinė grupuotė iškėlė Kukluksklano vėliavą, skelbia "The Guardian".

Kukluksklano nario apranga.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kukluksklano nario apranga.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 1, 2014, 4:25 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:12 AM

Kukluksklanas - slapta, radikaliai konservatyviai nusiteikusi, baltosios rasės pranašumą teigianti ir prieš imigraciją kovojanti organizacija, taikiusi terorą prieš kitų rasių atstovus. Formaliai judėjimas likviduotas 1958, tačiau jis vis dar slapta veikia kai kuriose pietinėse JAV valstijose.

Vidutiniškai po tris išpuolius per dieną registruojanti Šiaurės Airijos policija nesistebi, kad vėliava buvo iškabinta rytiniame miesto rajone, kuris pasižymi neapykantos kitataučiams ir kitos rasės atstovams atvejais.

„Tai dar vienas atvejis, kai mes matome simbolius ir veiksmus, skatinančius neapykantą ir didesnę socialinę atskirtį. Šios grupuotės taip vaizduoja savo dominavimą tam tikroje teritorijoje, savo idėjų pranašumą“, - sakė Šiaurės Airijos politikė Naomi Long.

Kasmetinis žmogaus teisių padėties ir rasinės lygybės stebėjimo pranešimas praėjusiais metais išskyrė Šiaurės Airiją, kaip ypač priešišką kitų rasių atstovų atžvilgiu. Tuo metu buvo užfiksuoti 982 rasistiniai incidentai.

Paradoksalu tai, kad rasizmu garsėjanti Šiaurės Airija sulaukia tik 1 procento ne iš Europos Sąjungos kilusių imigrantų Jungtinės Karalystės mastu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.