Izraelis su teroristais kaunasi net čiulpinukų pagalba

Kovoje su „Hamas“ teroristais Izraelis griebiasi naujo, originalaus ginklo. Tradicinius areštus, naktinius reidus ir tikslingas atakas papildys ir nauja kovos priemonė – saldainiai, skelbia "The Telegraph".

Čiulpinukais raginama pasaldinti "Hamas" apkartintą gyvenimą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Čiulpinukais raginama pasaldinti "Hamas" apkartintą gyvenimą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 1, 2014, 2:11 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:19 AM

Šimtai čiulpiamų saldainių su „Hamas“ veiksmus kritikuojančiais užrašais dalinami didžiausiuose Palestinos Vakarų Kranto Ramalos ir Nabluso miestuose. Šia akcija pažymima ramadano mėnesio pradžia.

„Ramadan Kareem (tradicinis palinkėjimas šventės pradžios proga). Štai jums saldainiai, kurie šiek tiek pasaldins „Hamas“ apkartintą gyvenimą“, - rašoma ant saldainių popierėlių.

Kartu su saldainiais dalinamos ir degtukų dežutės, kurias puošia užrašas „Atsargiai! „Hamas“ vėl nori įžiebti ugnį regione“.

Niekas kol kas neprisiėmė atsakomybės už šią socialinę akciją, tačiau įtariama, kad taip palestiniečių supratingumą bandė iššaukti Izraelio armija, vykdžiusi trijų pagrobtų paauglių paieškos operaciją.

Trys paaugliai dingo iš populiarios keliautojų autostopu vietos netoli Buš Eciono gyvenviečių bloko Vakarų Kranto pietuose, birželio 12 dieną.

Paaugliams dingus, Izraelis surengė didžiulę paieškos ir areštų operaciją, kuria taip pat buvo siekiama išardyti „Hamas“ tinklą Vakarų Krante.

Buvo areštuota daugiau kaip 400 palestiniečių, kurių du trečdaliai yra „Hamas“ nariai, o dar penki žmonės žuvo per šios kampanijos išprovokuotus susirėmimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?