Apleistas Bankoko prekybos centras virto namais daugybei žuvų

Vaizdas kaip iš fantastinių filmų: žmonių apleistame Bankoko prekybos centre knibžda tūkstančiai egzotiškų žuvų. Tai viena įdomiausių ir paslaptingiausių Bankoko senamiesčio lankytinų vietų, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 3, 2014, 6:49 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:21 AM

„Naujojo pasaulio“ prekybos centras buvo uždarytas 1997 m. po to, kai buvo nustatyta, kad pastatas neatitinka saugumo reikalavimų. Po kelių metų pastate užsiplieskęs gaisras jį nuniokojo ir paliko be stogo.

Yra versijų, kad pastatą padegė konkurentai. Tačiau kai kurie Bankoko gyventojai tikina, kad padegimas buvo užsakytas, nes pastatas buvo per aukštas. „Niekas negali būti aukštesnis, nei Didieji Bankoko rūmai,“- tvirtino vienas tailandietis.

Greitai pastato be stogo vidus prisipildė lietaus vandens ir ten ėmė veistis milžiniški uodų spiečiai. Vietos gyventojai, norėdami atsikratyti vabzdžių, į vandenį įleido kelias žuvis.

Palankios sąlygos lėmė spartų žuvų dauginimąsi. Greitai 5 tūkst. kvadratinių metrų plote jų priviso tūkstančiai. Dabar jos būriais plaukioja po apleistas prekybos centro sales ir aplink aprūdijusius eskalatorius.

Parduotuvės prie apleisto pastato pardavinėja žuvų pašarą apsilankantiems turistams. Į vandenį griežtai draudžiama mesti bet kokius kitus dalykus, nes norima išsaugoti šį savotišką akvariumą.

Įėjus į prekybos centrą apgaubia paslaptinga tyla. Tik karts nuo karto pasigirsta mintančių žuvų sukeliami vandens tekštelėjimai. Tai - viena įdomiausių miesto lankytinų vietų.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.