Popiežius palaimino egzorcistus

Vatikanas oficialiai pripažino

Popiežius Pranciškus nuolat pabrėžia, kad reikia kovoti su šėtonu ir demonais.<br>AP nuotr.
Popiežius Pranciškus nuolat pabrėžia, kad reikia kovoti su šėtonu ir demonais.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Jul 3, 2014, 9:21 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:15 AM

Šios asociacijos egzorcizmo veiklą pripažįsta Kanonų teisė, pranešė ketvirtadienį Vatikano laikraštis „L'Osservatore Romano“.

Popiežius Pranciškus nuolat pabrėžia, kad reikia kovoti su šėtonu ir demonais; pernai jis buvo nufotografuotas dedantis savo rankas ant neįgaliojo vežimėlyje sėdinčio berniuko galvos; paliestas vaikas tada susmuko – tokiais veiksmais kartu su malda egzorcistai stengiasi išvaduoti auką iš velnio gniaužtų.

Vienas iš Tarptautinės egzorcistų asociacijos steigėjų, tėvas Gabriele Amorthas, beveik 30 metų esąs Šventojo sosto vyriausiasis egzorcistas, yra aprašęs intensyvias sesijas su apsėstais žmonėmis, kurie klykia, keikiasi, spjaudosi stiklo šukėmis.

1991 metais jis įsteigė Italijos egzorcistų asociaciją, pradėjo rengti susitikimus su kovotojais prieš velnią kitose šalyse ir galiausiai įsteigė tarptautinę grupę.

Asociacijos vadovas Francesco Bamonte sakė laikraščiui „L'Osservatore“, kad Vatikano paskelbtas pripažinimas yra „pagrindas džiaugtis visai Bažnyčiai“ ir pridūrė, jog „egzorcizmas yra labdaros kenčiantiems forma“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.