Rusija neįleido garsaus serialo į Saugumo Tarybą

Vladimiro Putino vyriausybei nepatinka tai, kuo žavisi pasaulis, – kritikų ir žiūrovų liaupsinamas serialas „Kortų namelis“. Rusija neleido šios politinės dramos kūrėjams filmuoti Jungtinių Tautų Saugumo Taryboje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 4, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:11 AM

Rusijos delegacija JT blokavo „Kortų namelio“ prodiuserių prašymą nufilmuoti dvi serijas Saugumo Tarybos salėje. V.Putino pasiuntiniai pareiškė, kad ši JT erdvė negali būti užimta, nes pasaulį bet kada gali ištikti netikėta saugumo krizė, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „Foreign Policy“, „Daily Mail“ informacija.

Dar praėjusią savaitę JT generalinio sekretoriaus Ban Ki-moono biuras buvo paskelbęs, kad 15 narių vienijanti Saugumo Taryba turėtų įsileisti serialo kūrėjus – juk taip apie jos veiklą daugiau sužinotų milijonai „Kortų namelio“ gerbėjų. Dabar pastarieji, regis, bus nuvilti.

Internete jau buvo pradėjusi vilnyti džiaugsmo banga dėl to, kad negailestingiausias ir gudriausias politinis lyderis televizijoje – JAV prezidentas Frankas Underwoodas, kurį vaidina Kevinas Spacey – atsisės prie pasagos formos JT Saugumo Tarybos stalo.

„Kortų namelio“ kūrėjai turi likimo draugą – patį legendinį režisierių Alfredą Hitchcocką.

Daugiau nei prieš pusę šimtmečio JT atmetė A.Hitchcocko prašymą organizacijos pastate nufilmuoti žmogžudystės sceną jo 1959 metų filmui „Į šiaurę per šiaurės vakarus“ („North by Northwest“).

Jungtinė Karalystė, kurios atstovas pirmininkaus Saugumo Tarybai rugpjūtį, jau seniai ragino įsileisti kameras į salę.

Esą būtų filmuojama naktimis, o rugpjūtį dar niekada nebuvo kilusi rimta tarptautinė krizė.

Šį mėnesį daugelis nuolatinių JT Saugumo Tarybos narių ambasadorių atostogauja.

Britai šią savaitę paskelbė, kad bet kokias pastabas dėl numatyto filmavimo reikėtų pateikti iki trečiadienio 18 val.

Rusijos diplomatai su prieštaravimais atsiliepė likus mažiau nei pusvalandžiui iki nustatyto termino pabaigos.

„Kruopščiai viską apsvarstę nusprendėme, kad prieštaraujame filmavimui Saugumo Taryboje. Manome, kad salė neturi būti užimta. Be to, jau seniai teigiame, kad Saugumo Tarybos salė nėra tinkama vieta filmavimams“, – paskelbė rusai.

Galrusus įtikins kinai – tradiciniai jų sąjungininkai balsuojant. Nors Pekinas ir pasveikino Rusijos diplomatų argumentus, blokuoti filmavimo neskuba.

Priežastis paprasta – „Kortų namelis“ Kinijoje yra neįtikėtinai populiarus. Nors naujausiame sezone prabylama ir apie korumpuotus kinus verslininkus, Pekine džiaugiamasi, kad seriale daugiausia vaizduojamas apsivogęs ir apsimelavęs Vašingtono politinis elitas.

JT pareigūnai nėrėsi iš kailio bandydami įtikinti Saugumo Tarybos narius leisti filmuoti „Kortų namelį“.

Kompanijos „Netflix“, kuri kuria serialą, darbai matomi 44 milijonų prenumeratorių 41 pasaulio valstybėje. Vis dėlto tokie skaičiai neprilygo vieninteliam Rusijos „ne“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.