Smurto aukomis tapo žinomiausių animacinių serialų veikėjos

Patenkinti, besišypsantys vyrai ir sumuštos, kruvinos ir prislėgtos moterys – tokių savo pamėgtų animacinių veikėjų dar nematėte. Menininkas Alexsandro Palombo smurto aukomis pavertė Mardžę Simpson, Snieguolę ir kitas išgalvotas moteris norėdamas atkreipti dėmesį į smurto prieš moteris problemą, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 15, 2014, 12:45 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:35 PM

„Jokio smurto prieš moteris“ yra italų menininko ir aktyvisto A.Palombo projektas, kuriuo mėginama atkreipti žmonių dėmesį į buitinį smurtą. Jo autorius tikisi paskatinti žmones susimąstyti apie tai, kas dedasi iš pirmo žvilgsnio laimingų žmonių namuose.

„Šią problemą, su kuria susiduria daugybė pasaulio moterų, norėjau padaryti visiems matomą,“- kalbėjo 40 metų menininkas A.Palombo.

Socialinio projekto autorius savo idėjai atskleisti pasirinko „visų laikų žinomiausius animacinius veikėjus“ ir pavaizdavo juos buitinio smurto scenose. Krauju plūstanti Snieguolė prie princo kojų. Sumušta Mardžė Simpson stovi prislėgta prie besišypsančio vyro Homerio. Šalia savo „smurto aukų“ vaizduojami ir kiti išgalvoti herojai – Supermenas, Fredas Flintstounas, Peteris Griffinas ir jūreivis Popajus.

Virš bendros visų herojų iliustracijos A.Palombo užrašęs provokuojantį klausimą: „Koks tu vyras?“

Buitinis smurtas yra tokia paplitusi problema, kad jo kaltininkais ir aukomis gali būti bet kas,- kalba A.Polombo. - Net ir poros, kurios atrodo normalios“.

Italų kilmės menininkui tai – jau nebe pirmas projektas, kurio įgyvendinimui jis pasitelkia gerai žinomus animacijos veikėjus. Šių metų pradžioje jis išleido provokuojantį darbą, pavadinimu „Ar mes tau vis dar patinkam?“, kuriame Pelenę, Snieguole, Pokahontą ir kitas pasakų veikėjas pavaizdavo amputuotomis galūnėmis, invalidų vežimėliuose ir su ramentais.

A.Palombo, kuris pats prieš dvejus metus dėl vėžio neteko kojos, susilaukė didelio pripažinimo visame pasaulyje. Jis vertinamas dėl sugebėjimo savo kuriamais meno projektais atkreipti žmonių dėmesį į opiausias socialines problemas.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.