Žavūs islamistai jau laukia nuotakų

Svajojate ištekėti už džihadisto? Planuojate egzotišką povestuvinę kelionę? Tuomet kreipkitės į Islamo valstybės vedybų agentūrą, kuri mielai jums padės susipažinti su svajonių jaunikiu.

Didelę dalį Sirijos ir Irako užkariavę islamistai Vakarų šalyse jau dairosi žmonų ir žada povestuvines keliones.<br>AP nuotr.
Didelę dalį Sirijos ir Irako užkariavę islamistai Vakarų šalyse jau dairosi žmonų ir žada povestuvines keliones.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-30 08:06, atnaujinta 2018-02-11 15:51

Islamistinė vedybų agentūra įsikūrusi Šiaurės Sirijos Chalebo prefektūroje esančiame al Babo mieste. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, remdamasis „The Daily Mail“.

Pažinčių agentūra kviečia registruotis vienišas moteris ir našles, kurios norėtų sutikti savo „svajonių džihadistą“ ir ištekėti už vadinamosios Islamo valstybės kovotojo. O tada laukia nepamirštama povestuvinė kelionė autobusu po karo kamuojamas Siriją ir Iraką.

Princas pasibels į duris

Apie tokios agentūros atidarymą pranešė Sirijos žmogaus teisių stebėtojai.

Pasak stebėtojų grupės, kurios būstinė yra Jungtinės Karalystės Koventrio mieste, gyventojai pasakoja, kad moterys kviečiamos palikti savo duomenis.

Moterims žadama, kad tada „Islamo valstybės kovotojas pasibels į jų duris ir oficialiai paprašys tekėti“.

Manoma, kad tokia agentūra islamistams yra vienas būdų įtikinti prie jų jungtis naujus kovotojus ir juos skatinti.

Jaunavedžių poros po to gali kartu su kitais civiliais vykti į pažintines keliones autobusais po vadinamąjį kalifatą, apimantį Iraką ir Siriją.

Autobusai juodomis vėliavomis

Ekskursijos po neseniai pasiskelbusią islamistų teokratinę valstybę rengiamos du kartus per savaitę. Iš ar Rakos miesto Sirijoje autobusu vykstama į istorinį al Anbaro miestą Irake.

Islamo valstybės „turistiniai“ autobusai pažymėti juodomis vėliavomis, per visą kelionę skamba džihadistų dainos.

Nėra žinoma, ar kartu kviečiami dainuoti ir turistai. Tiesa, per šias „romantiškas“ keliones nesantuokinio romano užmegzti nepavyks. Už neteisėtus santykius gali grėsti net užmėtymas akmenimis.

Jei atostogų romanai jums nerūpi, bet norite susipažinti su kultūros vertybėmis ir architektūra, taip pat gali tekti nusivilti.

Dalies žinomiausių regiono statinių, pavyzdžiui, garsiausių senovinių šiitų šventovių, jau nebėra – jas susprogdino tie patys džihadistai.

Judėjimo šaknys – Irake

Šiuo metu Islamo valstybės kovotojai kontroliuoja didžiules Šiaurės ir Rytų Sirijos teritorijas, Irako ir Sirijos sieną, taip pat nemažą dalį Šiaurės ir Vakarų Irako.

Jie kaltinami žiaurumu, masiniais grobimais ir žudynėmis, užmėtymu akmenimis ir egzekucijomis.

Islamo valstybės šaknys yra Irake, bet 2013 metų pavasarį judėjimas išsiplėtė ir į Siriją.

Šių metų birželį vadinamosios Islamo valstybės kovotojai Irake surengė žaibišką puolimą ir atplėšė nuo Irako valdžios įtakos dideles šalies teritorijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.