Ar tai ženklas? Minint karą V.Putiną apdergė paukštis

„Smurtas gimdo smurtą", - Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui tariant šiuos žodžius ant jo peties užtiško paukščio išmatų krūvelė. Tačiau karingasis kaimyninės šalies vadovas to nepastebėjo.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-08-03 10:08, atnaujinta 2018-02-11 13:55

Tai įvyko penktadienį, šimtųjų Pirmojo pasaulinio karo metinių minėjimo metu.

„Dabar rusai iššaudys visus paukščius". „Gal tai buvo taikos balandis?". Taip šį vaizdo įrašą komentavo ukrainiečiai. Tuo tarpu V.Putino gerbėjai įtikinėjo, kad šis įrašas esą yra sumontuotas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį, pagerbdamas per Pirmąjį pasaulinį karą žuvusius rusų karius, sukritikavo politines ambicijas, kurios, anot jo, kelia grėsmę taikai Europoje.

Savo esme simbolinėje kalboje, kurioje praeitis maišėsi su dabartimi, Rusijos lyderis pasakė, kad 1914-1918 metų karas turi būti vertinamas kaip pamokymas.

„Karas primena apie tai, iki ko atveda agresija ir egoizmas, neribotos valstybių vadovų ir politinio elito ambicijos, imančios viršų prieš sveiką protą“, – sakė jis, atidengdamas paminklą žuvusiems kariams.

Pasak jo, šios ambicijos „užuot išsaugojusios sėkmingiausią pasaulyje kontinentą – Europą – bloškia jį į chaosą“.

Per televiziją transliuota V.Putino kalba sakyta tuo metu, kai Rusija ir Vakarai yra įsitraukę į žiaurias varžybas dėl buvusios sovietinės Ukrainos likimo, kai prorusiški separatistai jos rytuose kaunasi prieš Kijevo valdžią.

Rusijos lyderis, šalia kurio buvo Rusijos Ortodoksų Bažnyčios vadovas patriarchas Kirilas ir aukšti šalies pareigūnai, pasakė, kad istorija vėl įrodo, „kokia baisia kaina virsta nenoras girdėti vienas kitą, svetimų teisių ir laisvių, teisėtų interesų pamynimas savų interesų ir ambicijų naudai“.

V.Putinas pabrėžė, kad Rusija visuomet stengdavosi ieškoti taikos, bet tekdavo atmušti puolimą iš išorės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.