Barzdočių galerijoje - moteris su plaukuotu smakru

Barzdočių fotografijų parodoje, kurioje bus publikuojamos dailiausios pasaulio barzdos, dalyvaus ir septintus metus barzdą auginanti britė. 23 metų Harnaam Kaur iš Slough miesto išdrįso duoti atkirtį visiems, kritikuojantiems jos išvaizdą, skelbia „The Daily Mail“.

Twitter nuotr.
Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 7, 2014, 6:20 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:45 AM

16 metų H.Kaur buvo diagnozuotas policistinis kiaušidžių sindromas, kuris lemia išskirtinį kūno plaukuotumą. „Neįtikėtina atsidurti tarp tiek puikių vyrų, o smagiausia, kad visi kartu kelsime visuomenės sąmoningumą“, - kalbėdama apie odos vėžio profilaktikai skirtą parodą „Projektas 60“ pažymėjo H.Kaur.

Sikhų religijos atstovė nusprendė, kad susitaikys su savo kūno plaukuotumu ir nekirps plaukų, nors mokykloje buvo dažnai užgauliojama ir niekinama. „Barzda mane verčia jaustis stipria ir savimi pasitikinčia moterimi, kuri nebijo laužyti visuomenės normų“, - sakė ji.

„Projektas 60“ žymės barzdų auginimo akcijos pradžia, kuria siekiama atkreipti dėmesį į odos vėžių sergančiųjų problemas. „Mes jau pritraukėme visuomenės susidomėjimą projektu ir daugybę puikių žmonių, tarp kurių ir H.Kaur. Man patinka, kad ji nebijo būti savimi. Ji papasakojo visiems savo istoriją ir jos pozityvumas tiesiog užkrečiantis“, - pasakojo fotografas Brockas Elbankas.

„Man tai ne tik barzdų paroda, tai visų musų išskirtinumo parodymas. Žmonės augina barzdas ir drąsiai jas demonstruoja. Kovoje su melanoma H.Kaur yra mūsų slaptasis ginklas. Jos pavyzdys – užkrečia“. - teigė fotografas.

Iniciatyvos kūrėjas Scottas Maggsas pasakoja, kad idėja auginti barzdas kilo tada, kai melanoma susirgo jo geras draugas. „Per jo laidotuves mes nusprendėme padaryti kažką, kas paskatintų daugiau žmonių pasitikrinti dėl odos vėžio, kadangi jo melanoma buvo ant kaklo, mes nutarėme pridengti savo kaklus nuo saulės barzda ir taip priminti žmonėms apie ligos pavojų“, - sakė jis.

Parengė Paulius Gritėnas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.