Albinosas krokodilas, vardu Michaelas Jacksonas, surijo žvejį

Albinosas krokodilas nusitempė australų žvejį nuo upės kranto ir, šio žmonai stebint, jį tiesiog surijo. Tragiškas likimas 57 metų žvejį ištiko šiam įsibridus į upę ir bandant atkabinti užstrigusį meškerės valą. Albinosas krokodilas, vardu Michaelas Jacksonas, staiga nėrė iš vandens ir pasičiupo nespėjusį sureaguoti vyrą, skelbia dienraštis „Daily Mail“.

Albinosas krokodilas surijo australą žvejį jo žmonos akivaizdoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Albinosas krokodilas surijo australą žvejį jo žmonos akivaizdoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 19, 2014, 3:22 PM, atnaujinta May 12, 2017, 6:54 AM

Policija ir eiguliai visą naktį plaukiojo upe, kol pagaliau paryčiais užtiko 4,5 metrų ilgio krokodilą ir jį nušovė. Šoko ištiktai žmonai prireikė net paramedikų pagalbos. Adelaidės upė, kurioje įvyko ši tragedija, yra turistų pamėgta vieta, kur jie dažnai pramogauja maitindami krokodilus mėsa nuo specialių kablių.

„Michaelas Jacksonas buvo vienas iš milijono ir, kadangi buvo albinosas, jį dažnai puldavo kiti krokodilai, jam buvo sunku kautis dėl maisto“, – teigė Robas Marchandas, organizuojantis „Šokinėjančių krokodilų“ turus, kurių metu turistai šeria juos mėsa.

Jis pasakojo, kad albinosas krokodilas šioje upės dalyje buvo jau kelis metus, o pastaruoju metu kova tarp krokodilų dėl maisto ypač suintensyvėjo. Kai kurie stipresni krokodilai galėdavo pasičiupti grobį net keturių metrų atstumu.

„Krokodilas darė tai, ką ji vertė daryti gamta – stengėsi išgyventi“, – teisindamas Michaelo Jacksono veiksmus kalbėjo R.Marchandas. „Jie žino kelis esminius dalykus: valgyti, daugintis ir kautis. Jei pakliūsi į jų kelią – būsi surytas“, – dėstė R.Marchandas.

Tai jau trečioji tokia krokodilų ataką šiemet Australijoje. Berniukas buvo pačiuptas krokodilo Jabiru upėje, o prieš kelis mėnesius kitas žvejys Kakadu upėje buvo pagriebtas tiesiog iš savo valties. Krokodilas buvo nušautas ir prieš kelias savaites Tiwi saloje, kai buvo įtarta, kad jis galėjo suėsti dingusį vyriškį.

Parengė Paulius Gritėnas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.