Švedijos politikė prisidirbo - kilimą siurbė užsirišusi svastiką

Rankose – dulkių siurblys, ant rankos – raištis su nacių svastika. Artėjant svarbiems rinkimams Švedijoje jaunos politikės nuotrauka sukėlė tikrą skandalą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-06 06:00, atnaujinta 2018-02-09 17:49

Penktadienį internete pasirodžiusi nuotrauka iš asmeninio dvidešimtmetės politikės Catharinos Strandqvist archyvo tapo tikra sensacija ir sudavė stiprų smūgį šalies Demokratų partijos rinkimų kampanijai.

Skandalingoji internete paviešinta 20-metės politikės nuotrauka, manoma, daryta 2012 m. Joje nufotografuota mergina siurbia iš kilimo dulkes, o ant jos rankos užrištas su niekuo nesupainiojamas raištis su nacių svastika. Pati politikė neigia, kad nuotrauka yra jos.

„Tai nėra tiesa. Aš nieko nekomentuosiu“, – gynėsi ji. C.Strandqvist priklauso švedų Demokratų partijai, kurios pagrindinis tikslas – sustabdyti imigraciją į Švediją.

Ši nacių etiketę nešiojanti kraštutinių dešiniųjų partija savo pravardės atsikratyti stengiasi jau seniai, tačiau tokį jos įvaizdį palaiko nuolatiniai skandalai.

Vieną skaudžiausių smūgių partijos įvaizdžiui kirto 2012 m. įvykęs rasistinis skandalas, kai būsimu partijos lyderiu laikytas Erikas Almqvistas Švedijoje gerai žinomam kurdų komikui mestelėjo: „Tai mano šalis, ne tavo.“

Po tokių žodžių jam teko atsistatydinti.

Šiuo metu Švedijoje vykstančioje rinkimų kampanijoje politikai bei politinės partijos ruošiasi visuotiniams rinkimams.

Rugsėjo 14 dieną bus renkami kandidatai į 21 Švedijos komuną, Riksdagą (aukščiausią šalies valdymo įstaigą) ir 205 savivaldybių tarybas.

Kol kas Švedijos demokratų partiją remia 10 procentų šalies gyventojų.

Vis dėlto socialiniame tinkle „Twitter“ po skandalingos nuotraukos pasirodžiusios pašaipios ir smerkiančios žinutės kelia abejonių, ar švedų parama partijai nesumažės. („The Local“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.