Ukrainiečiai Šeremetjevo oro uoste užplėšė savo šalies himną

Ukrainiečiai, keliaujantys per vieną didžiausių Rusijoje Maskvos Šeremetjevo oro uostą, nusprendė pagerbti savo valstybės kovą už suverenumą. Kelios dešimtys jų sustoję ratu ir laikydami šalies vėliavas užtraukė valstybės himną.

Ukrainiečiai Šeremetjevo oro uoste užtraukė šalies himną.<br>„YouTube.com nuotr.
Ukrainiečiai Šeremetjevo oro uoste užtraukė šalies himną.<br>„YouTube.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 9, 2014, 3:40 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:01 PM

Atrodo, kad tokiu elgesiu ukrainiečiai neužsitraukė Rusijos pareigūnų nemalonės, tačiau vaizdo įrašą pamatę rusai nebuvo tokie patenkinti. Komentaruose liejosi prakeiksmai „įžūliems fašistams“ ir grasinimai susidoroti.

Kai kurie komentatoriai piktinosi, kad ukrainiečiai tokiu būdu politikuoja viešojoje vietoje, o kai kurie rusai džiaugėsi savo šalimi, kurioje galima giedoti ir kitos valstybės himną.

Tai jau ne pirmas toks netikėtas iššūkis Ukrainos separatistus remiančiai Rusijai ir jos piliečiams. Savaitgalį plačiai nuskambėjo incidentas, kai lietuvių sirgalius Ispanijoje įsiveržė į rusų turistų minią ir skandavo jiems žymiąją Ukrainos futbolo sirgalių dainelę „Putin chuilo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.