Londone bus galima paragauti žmogienos mėsainių

Jeigu esate linkęs į kulinarinius nuotykius, šis patiekalas bus kaip tik jums. Užkandinė Londone siūlys savo klientams išbandyti „žmogienos“ skonio mėsainius.

Londone bus vaišinama žmogienos skonio mėsainiais.<br>sploid.gizmodo.com nuot.
Londone bus vaišinama žmogienos skonio mėsainiais.<br>sploid.gizmodo.com nuot.
Daugiau nuotraukų (1)

technologijos.lt

Sep 30, 2014, 4:26 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 2:56 AM

Tačiau neskubėkite panikuoti – šiame patiekale tikro žmogaus audinių nerasite, juos pakeičia kiaulienos, veršienos, kaulų čiulpų ir vištienos kepenėlių mišinys, kuris labai primena žmogienos skonį bei tekstūrą.

Šią atrakciją londoniečiams sugalvojo išradingas duetas – James Tomlinson iš „London mess“ kūrybinių maisto ruošimo dirbtuvių ir „Miss Cakehead“ pasivadinusi laisvai samdoma kulinarė. Šią makabrišką maisto akciją sumanę virėjai, atidarys penktą „Vaikščiojančių negyvėlių“ (ang. „The walking dead“) serialo sezoną.

Pagalvosite, o iš kur kulinarai žino tikro žmogaus mėsos skonį? Čia kūrėjai į pagalbą pasitelkė liūdnai pagarsėjusio žudiko Issei Sagawa pasakojimus bei žurnalisto William Seabrook užrašus. Šis drąsuolis „tiriamaisiais tikslais“ pasigamino ir suvalgė patiekalą iš Sorbonos ligoninėje ką tik mirusio paciento.

Pasak žurnalisto, „žmogienos skonis primena jau gerai paaugusio veršelio, tačiau vis dar ne jaučio mėsą“. Kita vertus, Sagawa teigė, kad „mėsa tiesiog tirpsta burnoje, lyg žalias tunas suši restorane“.

Mėsainių receptas:

400g maltos kiaulienos 400g maltos veršienos 200g maltų kaulų čiulpų Druskos ir pipirų (jeigu norite išgauti žmogienos skonį, prieskonių dėkite nedaug)

Dubenyje sumaišykite kiaulieną, veršieną ir kaulų čiulpus. Viską pertrinkite, kad gautųsi vientisa masė. Pabarstykite druska ir pipirais.

Pakepkite nedidelį kiekį mišinio ir paragaukite, kad nustatytumėte, ar įdėjote pakankamai prieskonių.

Paimkite apie 150g mišinio ir su specialia pjaustykle suformuokite plokščius 90mm skersmens apskritimo formos mėsainius. Jeigu neturite specialios pjaustyklės, darbą atlikite rankomis.

Sudėkite mėsainius į keptuvę. Dažnai apversdami kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol gražiai apskrus.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir pakepkite apskrudintus mėsainius apie šešias minutes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.