Patarė: po atominės atakos šalį turi valdyti psichiniai ligoniai

Neseniai paviešinti britų vyriausybės dokumentai atskleidė pasiūlymą, kuris šokiravo daugelį. 1982 m. surašytuose patarimuose, kaip elgtis po branduolinės atakos, siūloma valstybės valdžią perduoti psichopatams, rašo „Daily Mail“.

1982 m. surašytuose patarimuose, kaip elgtis po branduolinės atakos, siūloma valstybės valdžią perduoti psichopatams<br>AFP nuotr.
1982 m. surašytuose patarimuose, kaip elgtis po branduolinės atakos, siūloma valstybės valdžią perduoti psichopatams<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 31, 2014, 11:34 AM, atnaujinta Jan 23, 2018, 11:41 PM

Tokius patarimus žarsčiusi valstybės tarnautoja Jane Hogg tikino, kad psichinių sutrikimų turinčių žmonių logika, protas, elgesys krizinėse situacijose ir moralės trūkumas būtų kaip tik tai, ko reikia idealiam lyderiui chaoso metu.

„Įprastai pripažįstama, kad vienas procentas žmonijos populiacijos yra psichopatai, - patariamajame dokumente rašė ji. - Jie labai gerai elgiasi krizinėse situacijose, nes jie nieko nejaučia kitiems, neturi moralinių įsitikinimų ir vadovaujasi logika“.

„Iki atakos vienintelė išeitis yra šiuos žmones uždaryti, po branduolinės atakos vyriausybės turėtų juos pasamdyti, nes jie gali būti nepaprastai naudingi“, - dokumente rašė moteris.

Užrašai prie plano atskleidžia, kad moters kolegos tokiomis idėjomis nebuvo sužavėti.

„Aš nesu įtikintas. Įdarbinti valdžios organizacijose ar ne, bet man jie atrodo pavojingi“, - kolegės planą komentavo vienas darbuotojas.

Britų istorikas lordas Peteris Henessy tokį planą pavadino „išskirtiniu“ ir „keistu“, bet tvirtina, kad valdininkės pasiūlymas buvo labai greitai atmestas.

„Jie visuomet mane pribloškia, - juokėsi istorikas. - Valstybės tarnautojų nežinomybės jausmas ir mėginimas įsivaizduoti neįsivaizduojamą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.