Gelbėdami 5 metus nesipraususį dručkį saugojosi lyg nuo Ebolos

Vokietijos Niurtingeno miestelio gyventojų smalsumą vieną rytą patraukė gelbėtojai su dujokaukėmis. Namo, prie kurio sustojo jų automobilis, gyventojai net ėmė spėlioti, ar jiems negresia cheminė ataka, o gal užfiksuotas mirtino Ebolos viruso protrūkis. Tačiau tikroji priežastis pralenkė net ir keisčiausius spėjimus. Specialiu kranu pro daugiabučio langą buvo iškeltas vyras, kuris, kaip paaiškėjo vėliau, prausimosi įpročio atsikratė prieš 5 metus, skelbia „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 4, 2014, 1:14 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 8:21 AM

Gelbėtojai iškvietimo sulaukė po to, kai sutrikus kvėpavimui vokietis savo kaimynui pasiuntė pagalbos signalą – su lazda pabeldė į lubas. Iškviesti ugniagesiai nesugebėjo atidaryti buto durų, o jas išvertę pamatė šiurpų vaizdą. Bute knibždėjo parazitai, mėtėsi yrančios kartotinės picų dėžės, skardinės ir pūvantis maistas, o smarvė buvo nepakeliama.

Susižvalgę gelbėtojai nusprendė apsiginkluoti apsauginiais kostiumais ir dujokaukėmis, 150 kilogramų sveriantį vyrą jie rado lovoje, tačiau jis buvo pernelyg apkūnus ir netilpo pro duris, taigi ugniagesiai iškėlė jį pro langą ir nuleido ant žemės su specialiu kranu. Apačioje vyro jau laukė medikų komanda.

Gelbėjimo operacijos dalyviai pasakojo apie neapsakomą smarvę ir parazitus, o vyro butą pavadino tikru pragaru. Kad patektų į negaluojančio vyro butą, jie turėjo išlaužti duris, mat šiukšlės visiškai užblokavo įėjimą.

Pasibaigus gelbėjimo darbams, ugniagesiams teko plauti ir dezinfekuoti visus apsauginius kostiumus. Žurnalistams buvo pranešta, kad išgelbėtas vyras pastaruosius penkerius metus maitinosi į namus pristatomu maistu, nesiprausė ir nekeitė savo drabužių.

„Nė nenutuokėme, kokios būklės buvo jo butas, tačiau ugniagesiams išlaužus duris viską supratome vos užuodę buto kvapą“, - pasakojo išgelbėto vyro kaimynas.

Parengė Emilija Riaukaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.