„Al-Qaeda“ teroristas tapo depiliacijos priemonių reklamos veidu

Kosmetikos kompanija „Epila“ buvo priversta paskelbti oficialų atsiprašymą po to, kai sulaukė neigiamų atsiliepimų dėl vienos iš savo reklamų. Plaukų šalinimo priemonių reklamos veidu kompanija pasirinko teroristą, kuris buvo pagrindinis  2001 m. rugsėjo 11-osios atakų JAV organizatorius, skelbia „Daily Mirror“.

Audringos reakcijos dėl reklamos sulaukusi kompanija gynėsi nieko nežinojusi apie reklamai pasirinktą žmogų.<br>Reiters / Scanpix nuotr.
Audringos reakcijos dėl reklamos sulaukusi kompanija gynėsi nieko nežinojusi apie reklamai pasirinktą žmogų.<br>Reiters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2014, 5:02 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 3:30 AM

Audringos reakcijos dėl reklamos sulaukusi kompanija gynėsi nieko nežinojusi apie reklamai pasirinktą žmogų. „Epila“ atstovai sakė pasirinkę šį paveikslėlį „dėl jo plaukų, o ne terorizmo“.

Tačiau kai kurie žmonės, pamatę reklamą, atpažino „Al-Quaeda" narį Khalidą Sheikhą Mohammedą. Jis šiuo metu laikomas Guantanamo Bay kalėjime Kuboje. Jeigu bus patvirtinta, jog jis dalyvavo 2001 m. rugsėjo 11-osios teroro atakose, kurių metu buvo sugriautas Niujorko pasaulio prekybos centras, vyrui gresia mirties bausmė.

„Šio vyro veidas dažnai naudojamas juokingose turkiškose interneto mėmėse. Jis gana plaukuotas, todėl nusprendėme, kad jis tiks mūsų reklamai. Niekada nemanėme, kad reklama sukels politinių asociacijų ir taps skandalinga“, – teisinosi kompanijos atstovas Mehmetas Canas Yildizas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.