Neįtikėtina: 7-metė riedlentę valdo be kojų

7-metė mergaitė Rosie Davies gimė su įgimta segmentinės stuburo disgenezės liga. Tai itin pavojinga liga, kai vaikas gimsta sukryžiuotomis kojomis ir jos nesivysto. Liga pažeidžia gyvybiškai svarbius organus: inkstus, kepenis ir plaučius. Vienintelis tėvų pasirinkimas išgelbėti dukrą buvo amputuoti mergaitei abi kojas, rašo dailymail.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-09 11:43, atnaujinta 2018-01-21 23:21

Rosie buvo viena pirmųjų pasaulyje, kuriai atlikta tokia naujoviška operacija. Mergaitei kojos buvo pašalintos prieš dvejus metus, kai jau tebuvo 5-eri.

Nepaisant medikų dvejonių dėl tolimesnio britės gyvenimo, 7-metė išmoko valdyti riedlentę ir įvaldė įvairius triukus.

„Amputavus kojas Rosie gyvenimas pasikeitė. Tačiau ji – užsispyrusi. Išmoko atsistoti ant riedlentės, ją valdo rankomis, jeigu nori pasistumti. Ir net daro triukus“, – apie naująją dukros gyvenimą pasakojo mama Mandy Collet.

Tačiau medikai nemano, kad mergaitė yra pakankamai stipri, kad galėtų išbandyti kojų protezus.

„Aš ją vadinu mažąja Buda. Kai ji gimė, man buvo pasakyta, kad jos gyvenimas bus siaubingas, – prisiminimais dalijosi Rosie mama. – Ji neleidžia jos sustabdyti. Viršutinė Rosie kūno dalis – labai stipri. Ji moka vaikščioti ant rankų.“

M.Collet taip pat pasakojo, kad dukra dievina futbolą ir tinklinį. Artėjančių Kalėdų proga tikisi Rosie įteikti specialią dovaną – 1000 svarų sterlingų vertės specializuotą dviratį. Gamintojai jį sukurtų specialiai britei.

Stuburo chirurgą Davidą Marksą, kuris ir amputavo mergaitei kojas, nustebino Rosie sugebėjimai valdyti riedlentę ir kitas sporto šakas: „Ji visada buvo labai linksma ir gerai nusiteikusi. Turi šviesią ateitį ir laimingai eis į priekį.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.