Seksualios rusų šnipės Vakarų paslaptis išpeša lovoje

„Nepasiduokite patrauklių rusių vilionėms. Jos gali būti šnipės“, - taip Šaltojo karo metais buvo įspėjami aukščiausio rango kariškiai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 10, 2014, 4:29 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 9:07 PM

Šaltojo karo laikais Jungtinės Karalystės Krašto apsaugos ministerijos sudarytame „Saugumo vadove“ kariškiams patariama pasisaugoti meilės romanų ir nuotykių lovoje su moterimis Rusijoje ir Kinijoje, pasakoja „Daily Mail".

Esą jos gali būti slaptųjų tarnybų, tokių kaip Rusijos KGB, šnipės ir, suvilioję kariškius, gali išpešti slapčiausią informaciją. Anot ministerijos, jos į pagalbą gali pasitelkti šantažą: grasindamos kariškių žmonoms papasakoti apie jų neištikimybę su kita moterimi, mainais reikalauti atskleisti britų paslaptis.

Šaltojo karo laikais tokie vilionių spąstai buvo naudojami labai dažnai. KGB samdydavo ir vyrus, ir moteris, kad apsuktų galvą žmonėms, kurie galėjo turėti naudingos informacijos. O komunistinėje Rytų Vokietijoje dažniausiai jauni vaikinai viliodavo vidutinio amžiaus Vakarų Vokietijos moteris, kurios dirbo aukščiausių pareigūnų sekretorėmis.

Šie jaunuoliai būdavo tokie apsukrūs, kad moterys dažnai nė nesuvokdavo pakliuvusios į išdavikišką pasalą. Pasakojama, kad viena jų, sužinojusi, kad jos meilužis šnipas, negalėjo tuo patikėti ir be paliovos kartojo: „Bet jis tikrai mane mylėjo“.

Tuo tarpu vienas aukšto rango pareigūnas prisimena savo susidūrimą su rusų šnipe. Esą vieną dieną maždaug 30 metų moteris užkalbino jį viename Sankt Peterburgo viešbutyje. Ji ėmė pasakoti, kaip kaip aistringai žavisi senoviniais britų sportiniais automobiliai, o tai buvo pareigūno didžiausia aistra.

Ji ėmė flirtuoti, tačiau britų pareigūnui visa tai rodėsi labai įtartina, todėl jis nusprendė nuo moters laikytis atokiau.

„Pamenu, kad staiga pasakiau jai kažką keisto, lyg „atsiprašau, man laikas miegoti“ ir pabėgau“, - prisimena vyras.

Regis, šnipės vilioklės dirba ir šiomis dienomis. Naujausias toks atvejis išaiškėjo, kai 2010 m. rusė Katia Zatuliveter buvo apkaltinta šnipinėjimu Kremliui po to, kai paaiškėjo, kad ji turėjo romaną su Bendruomenių rūmų saugumo komiteto nariu Mike'u Hanckocku. Savo kaltę ji neigė, o britai vėliau jai leido pasilikti šalyje.

Iki K.Zatuliveter buvo demaskuoti ir deportuoti dar 10 Rusijos šnipų, kurie veikė JAV ir Jungtinėje Karalystėje, viliojo ambasadorius ir šantažavo aukštus pareigūnus pasinaudodami jų paslaptimis.

Bene garsiausia iš demaskuotų šių dienų Rusijos šnipių - vilioklių buvo Anna Chapman. Nors jos šnipinėjimo karjera nebuvo sėkminga, vėliau ji tapo tikra žvaigžde Rusijoje, kur fotografavosi apsinuoginusi vyrų žurnalams, tapo alaus ir apatinio trikotažo veidu, o visai neseniai ir pati sukūrė savo drabužių liniją.

Šiuo metu, didėjant įtampai tarp Rusijos ir Vakarų, Jungtinėje Karalystėje veikia ne mažiau rusų šnipų, nei Šaltojo karo metais. Jungtinės Karalystės saugumo tarnyboms žinomi bent 50 Rusijai šnipinėjančių asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.