Kinijos komunistai neskursta. Vieno nario namuose - 37 kg aukso

Per kratą vieno Kinijos

Per kratą vieno Kinijos komunistų partijos funkcionieriaus namuose aptikti 37 kilogramai aukso.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Per kratą vieno Kinijos komunistų partijos funkcionieriaus namuose aptikti 37 kilogramai aukso.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 14, 2014, 1:23 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 11:57 AM

Buvęs valstybinės bendrovės „Beidaihe Water Supply Corporation“ vadovas Ma Čaokūnas kaltinamas kyšininkavimu, grobstymu ir neteisėtu visuomenės lėšų pasisavinimu.

Žiniasklaida laiko Ma Čaokūną vienu įtakingiausių žmonių Kinijos komunistų partijoje, bet jo pareigos tiksliai nenurodomos.

Bendrovė „Beidaihe Water Supply Corporation“, kuriai anksčiau vadovavo Ma Čaokūnas, rūpinasi vandens tiekimu. Kaip pažymi laikraštis „The South China Morning Post“, anksčiau joje dirbo ir jo jaunesnysis brolis, kuris dabar taip pat įtariamas korupcija.

Atėjęs į valdžią, KLR prezidentas Si Dzinpingas (Xi Jinping) pradėjo plačią kovos su korupcija kampaniją. „Reikia kovoti ir prieš muses (smulkius kyšininkus), ir prieš tigrus (stambius korupcionierius)“, - pareiškė jis. Šiuo metu šalyje iškeltos bylos dešimtims aukštų valdininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.