Kur ritasi pasaulis? Pasirodė nėščių mergaičių manekenai

Venesuelos sostinės Karakaso prekybos centro lankytojai nuo šiol vitrinose mato ne vien malonius vaizdus. Nėščių mergaičių manekenai prikausto praeivių dėmesį ir priverčia pažvelgti antrą kartą, įsitikinant, kad jų akys nemeluoja. Tokia ekspozicija siekiama atkreipti dėmesį į seksualinio švietimo svarbą, skelbia „Daily Mirror“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 14, 2014, 11:06 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 12:25 PM

Net dvi vietinės labdaros organizacijos prisidėjo prie projekto, kuriame trys nėščių moterų manekenai buvo aprengti mėlynomis uniformomis. Tokias uniformas Venesuelos mokyklose vaikai dėvi iki 15 metų.

Akcijos organizatorių tikslas – pradėti diskusiją apie didelį nėščių nepilnamečių skaičių šalyje, kuris yra vienas aukščiausių visoje Pietų Amerikoje. Statistiškai nėščių nepilnamečių skaičius šalyje daugėja kas tris minutes, o 23proc. visų naujagimių susilaukia jaunesnės nei 18 metų merginos.

„Manau, kad tai siaubinga. Jeigu aš būčiau mama, nenorėčiau, kad mano vaikai tai matytų“, - sakė pasibaisėjusi aštuoniolikmetė studentė Kelly Hernandez žiūrėdama į vitrinoje išrikiuotus manekenus.

Tačiau jos draugė dvidešimtmetė Auriselvia Torrealba į manekenų siunčiamą žinutę reagavo supratingiau.

„Taip, žiūrėjimas į manekenus trikdo, tačiau tai yra tiesa. Nėščias mergaites gatvėse matome kasdien, taigi jas vaizduojantys manekenai priverčia susimąstyti apie problemą“, - tvirtino ji.

Venesuelos socialistinė valdžia teigia, jog švietimas ir vaikų teisės per pastaruosius penkiolika jos valdymo metų žymiai pagerėjo. Tačiau nevyriausybinės organizacijos ragina ir toliau siekti pokyčių. Jos praneša, jog reikia gerinti seksualinį švietimą, o tėvai turi rimčiau žiūrėti į visos šalies problemą.

Dvi akciją vykdančios vaikų labdaros organizacijos, „Fundana“ ir „Construyendo Futuros“ liko patenkintos viešai demonstruojamos problemos poveikiu žmonėms.

„Nuostabu stebėti skirtingas žmonių reakcijas, kai jie pamato manekenus. Nepilnamečių nėštumo problema Venesueloje yra tabu, o mes norime, kad žmonės apie tai kalbėtų. Dėl tokios ekspozicijos virtinoje sulaukiame ir pykčio, ir sveikinimų“, - pasakojo „Construyendo Futuros“ prezidentė Thalma Cohen.

Planuojama, kad manekenai vitrinoje pasiliks vieną mėnesį, tačiau jų gali atsirasti ir kituose prekybos centruose. Šia akcija reaguojama į Jungtinių Tautų moterų teisių ekspertės pasisakymą, paviešintą likus vos keletui dienų iki manekenų pasirodymo vitrinoje. Ekspertė išreiškė susirūpinimą dėl didelio nėščių nepilnamečių skaičiaus Venesueloje bei didelio gimdyvių mirčių skaičiaus.

Parengė Emilija Riaukaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.