Rasistinė organizacija „Ku Klux Klan“ atvėrė duris juodaodžiams

Žinomiausia JAV organizacija „Ku Klux Klan“ (KKK), dažnai pakliūnanti į policijos akiratį už rasistinius pareiškimus, žengė itin netikėtą žingsnį. Iš dalies prieštaraudama savo pačios įsitikinimams, baltaodžių pranašumą pripažįstantis KKK pakvietė prisijungti žydus, juodaodžius ir ispanakalbius, skelbia „Daily Mail“.

„Ku Klux Klan“ nariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Ku Klux Klan“ nariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 14, 2014, 11:55 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 10:47 AM

Johnas Abarras, KKK lyderis iš Montanos valstijos, nusprendė įkurti naują „Ku Klux Klan“ atšaką, kuri bus vadinama „Rocky Mountain Knights“. Jos įkūrimu bus skatinama didesnė rasinė organizacijos narių įvairovė.

Tačiau būtinieji reikalavimai naujiems klano nariams nebus pakeisti – visi naujokai privalės būti pilnamečiai, kilę iš JAV Šiaurės Vakarų regiono („Pacific Northwest“) ir dėvėti baltus gobtuvus, laikomus tradicine KKK narių apranga.

„KKK palaiko stipriąją Ameriką. Baltųjų pranašumas yra Senojo klano nuostata. Tai yra Naujasis klanas“, – pasakojo J.Abarras.

Praėjusiais metais KKK vadovas susitiko su JAV Nacionalinės spalvotųjų žmonių pažangos asociacijos atstovais. Kitais metais planuojamas abiejų organizacijų narių suvažiavimas.

Nors buvo galima numanyti, jog KKK vadovas J.Abarras ėmė keisti požiūrį į rasizmą, toks staigus baltuosius garbinančios organizacijos perversmas nebuvo lengvai nuspėjamas žingsnis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.