Už V. Putino lėlę maskvietis paklojo 30 tūkstančių eurų

Savaitgalį „Breker“ aukcione Vokietijoje buvo parduotas išskirtinis kūrinys – Krymo aneksijos aktą pasirašinėjančio V.Putino lėlė. Už šį savotišką meno kūrinį neatskleistas pirkėjas iš Rusijos sumokėjo 30 tūkstančių eurų sumą.

Už V.Putino lėlę sumokėjo 30 tūkstančių eurų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Už V.Putino lėlę sumokėjo 30 tūkstančių eurų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 17, 2014, 1:47 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 6:54 AM

Kalbama, kad V.Putino lėlę įsigijęs asmuo ketina kurti muziejų Maskvoje, kurio vienas pirmųjų eksponatų bus būtent šis pirkinys.

Judantis maketas yra vienetinis žymaus lėlininko Christiano Bailly darbas. Aukciono kataloge jis apibūdinamas kaip „unikali šiuolaikinė automatinė lėlė vaizduojanti reikšmingą politinį įvykį“.

Kaip ir dauguma C.Bailly kūrinių, V.Putino lėlė yra įkvėpta panašių mechanizmų, kurie buvo sukurti dar tuomet, kai nebuvo elektros. Šiuo atveju lėlininką įkvėpė Gustavo Vichy judanti lėlė „Pierrot Ecrivain“ („Rašytojas Pierrot“). Pagal prototipą buvo pavadintas ir Rusijos prezidento maketas – „Putinas rašytojas“.

Šis 50 cm aukščio C.Bailly kūrinys vaizduoja prie raudonmedžio stalo sėdintį Rusijos prezidentą. Jis pasirašinėja istorinį dokumentą pavadinimu „2014 m. kovo 18 d. Krymo priėmimo į Rusijos Federacijos sudėtį sutartis“.

C.Bailly rūpestingai išdailinęs kiekvieną detalę: Prezidento lėlė vilki mėlyną vilnonį kostiumą, ryši mažytį juodą kaklaraištį ir avi rankų darbo odinius batus.

„V.Putino dešinė ranka realistiškai juda popieriaus lapu it pasirašinėdama. O tuomet, kai prezidentas pavargsta nuo savo darbo, ant jo stalo degančios lempos šviesa užgęsta, o jo galva nusvyra it jis snūduriuotų, - apie lėlę rašoma aukciono kataloge. - Kai pabunda, jis įjungia lempą ir vėl tęsia rašymą. Lėlei judant visą laiką groja rusiško valso muzika“.

Šią ir daugybę kitų sudėtingų lėlių sukūręs C.Bailly turi savo studiją Šveicarijoje. Vyras yra pagaminęs brangiausią pasaulio lėlę, fleita grojantį „Paukščių dresuotoją“, už kurią buvo sumokėta 6,25 mln. dolerių (litų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.