22 kardus į gerklę susigrūdantis indas neketina sustoti

22 kardus vienu ypu į gerklę susigrūsti galintis pasaulio rekordininkas Valaiah Ayula Kishanas iš Pietų Indijos šiuo pavojingu užsiėmimu aplinkinius žavi jau šešiolika metų.

22 kardus vienu ypu į gerklę susigrūsti galintis pasaulio rekordininkas V.A.Kishanas iš Pietų Indijos šiuo pavojingu užsiėmimu aplinkinius žavi jau šešiolika metų.<br>lrytas.lt nuotr.
22 kardus vienu ypu į gerklę susigrūsti galintis pasaulio rekordininkas V.A.Kishanas iš Pietų Indijos šiuo pavojingu užsiėmimu aplinkinius žavi jau šešiolika metų.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 18, 2014, 1:45 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 4:49 AM

47 metų indas treniruotes pradėjo nuo vandens vamzdžių rijimo, kol galiausiai perėjo prie iki blizgesio išgaląstų kardų. Kardų rijimas tapo ne tik ekstremaliu hobiu, bet ir jo pragyvenimo šaltiniu.

„Pradėjau atlikinėti įvairius triukus dar būdamas aštuonerių metų. Padedamas tėvo ir dėdės išmokau žongliruoti. Tėvas mane išmokė ir kelių triukų su kardais, bet greitai užmiršau šią veiklą. Pradėjau dirbti vietiniame bare padavėju, tačiau jam užsidarius teko grįžti prie triukų“, – pasakojo V.A.Kishanas.

Pradėjęs viešai atlikinėti savo kardų rijimo triukus V.A.Kishanas sulaukė ne tik vietos gyventojų pagarbos ir dėmesio. Pradėjo plaukti siūlymai rengti pasirodymus ir už gimtojo miesto ribų.

Kiekvieną naktį drąsusis indas, rizikuodamas savo gyvybe, atlieka šiurpą keliančius kardų rijimo triukus, kad išmaitintų šešias dukras. „Aš neuždirbu tiek, kad išlaikyčiau visą šeimą. Yra ne tik dukros, bet ir žmona, motina. Stengiuosi iš paskutinių, dirbu labai sunkiai“, – sakė jis.

Kardų rijiko žmona Ayula Sarojana Kishan kiekvieną vyro triuką sutinka su siaubu akyse ir mano, kad jos vyras turėtų susirasti mažiau pavojingą darbą. „Mes džiaugiamės jo rekordu, bet tiek aš, tiek dukros, tiek mano anyta – visos bijome, nes suprantame, kokia pavojinga ši veikla“, – kalbėjo ji.

Paklaustas, ar norėtų, kad jo dukros mokytųsi kardų rijimo meno, V.A.Kishanas papurto galvą. „Man pačiam jau buvo keli nutikimai, kai smarkiai susižalojau rydamas kardus. Pirmą kartą atlikęs triuką tiesiog vėmiau krauju nuo vidinių įpjovų. Nenoriu, kad taip rizikuotų mano dukterys“, – guodėsi pasaulio rekordininkas.

Parengė Paulius Gritėnas 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.