Studento gyvybę išsaugojo filosofinė knyga

Praėjus vos keletui valandų po ginkluoto vyro išpuolio Floridos valstijos universitete, JAV, vienas studentas suprato, kad sveikas liko tik per plauką. Savo knygomis pripildytos kuprinės gilumoje vaikinas rado kulką, skelbia "The Telegraph".

Studento gyvybę išgelbėjo knyga.<br>Twitter nuotr.
Studento gyvybę išgelbėjo knyga.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 21, 2014, 7:39 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 9:51 PM

Jasonas Derfussas, 21, universitete studijuojantis humanitarinius mokslus, teigė, kad apie jį aplankiusią sėkmę sužinojo tik praėjus kelioms valandoms po incidento.

"Sunku patikėti, kad likau gyvas. Šios knygos tiesiogine šio žodžio prasme išgelbėjo man gyvybę“, - džiaugėsi lengviau atsikvėpęs studentas.

Po trečiadienio incidento universitete buvo sužeisti du studentai ir personalo darbuotojas. Šaudęs vyras, įvardintas kaip Myronas May, 31, įsiveržęs į universiteto Strozier biblioteką, ėmė šaudyti pusiau automatiniu ginklu. Tai yra vienas iš paskutinių ginkluotų išpuolių JAV universitetuose. Vienas nukentėjusysis yra kritinės būklės.

Valdžios atstovai tvirtino radę užrašų ir filmuotos medžiagos, priklausiusios užpuolikui M.May. Vyras baiminosi, kad jį persekioja vyriausybės agentūros.

J.Derfussas už savo išgelbėtą gyvybę dėkingas knygai „The Oxford Context of Wyclif's Thought“. Vaikinas pasakojo, kad šūvius išgirdo tuomet, kai iš bibliotekos ką tik pasiimtas knygas įsidėjo į kuprinę.

„Iš karto supratau, kad tai buvo šūviai ir lėtai pasisukau. Tuomet pamačiau užpuoliką, kuris vijosi kitą studentą ir paleido į jį dvi kulkas“, - prisiminė vaikinas. Studentas pasakojo, kad jį nuo užpuoliko skyrė vos 50 metrų.

„Nubėgau į savo automobilį ir paskambinau tėčiui. Jis man liepė skambinti pagalbos telefonu“, - teigė jis.

Tačiau apie tai, kaip jam pačiam pasisekė, vaikinas sužinojo tik gerokai vėliau. Jis liko per plauką nuo rimto sužeidimo.

„Ištraukiau knygas ir pamačiau, kad jos visos buvo sudraskytos. Pradėjau jas apžiūrinėti, tačiau mano draugas paskutiniame puslapyje rado kulką“, - prisiminė studentas.

Ketvirtadienio paskaitos Floridos valstijos universitete buvo atšauktos. Taip pat buvo sustiprinta apsauga. Universiteto prezidentas Johnas Trasheris sakė, kad darbai universitete bus atnaujinti penktadienį.

Parengė Emilija Riaukaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.