Svorio priaugusios Barbės įrodys, kad grožis – ne kilogramuose

Lammily – lėlė, sukurta menininko Nickolay Lammo. Jos figūra atitinka vidutinius devyniolikmetės amerikietės kūno išmatavimus. Negana to, įsigiję dvidešimt penkis svarus (apie 100Lt) kainuojančią lėlę, rinkinyje rasite ir lipdukų su odos įtempimo ir celiulito žymėmis, nubrozdinimais, spuogais. Taip lėlės kūrėjas bando pasakyti lėles Barbes pamilusiems vaikams, kad natūralumas – gražu, skelbia „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 21, 2014, 3:34 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 10:19 PM

Prekyba tokiomis lėlėmis prasidėjo vakar ryte, po to, kai idėja pritraukė būrį rėmėjų. 26-erių Nickolay Lammas iš Pitsburgo, JAV, kurdamas Lammily modelį rėmėsi oficialiais JAV vyriausybės duomenimis. Menininkas stengėsi sukurti lėlės Barbės modelį, panašesnį į tikrą merginą, mat Barbės demonstruoja tikrovėje neįgyvendinamus grožio standartus.

„Manau, kad svarbu gaminti realius išmatavimus atspindinčias lėles, nes tos, kurias matau prekyboje, yra neproporcingos“, pasakojo N.Lammas leidiniui „Salon“.

Vienuolikos colių (28cm) aukščio lėlė pirkėjus pasitinka aprengta džinsiniais marškiniais, šortais ir baltais sportinio stiliaus batais. Taip pat galima papildomai įsigyti kitų stilingų rūbų, įkvėptų pasaulio mados centrų – Londono, Niujorko, Paryžiaus.

Tačiau dar iki šiol nematytas lėlės priedas – šešis svarus (apie 25Lt) kainuojantis 38 lipdukų paketas. Ant lėlės klijuojami lipdukai leidžia ją papildyti spuogais, celiulito žymėmis, strazdanomis, apgamais, odos siūlėmis, nubrozdinimais, mėlynėmis, uodų įgėlimais ir kitais „netobulumais“. Po to, kai kovo mėnesį buvo paleista finansavimo kampanija, 13,621 tūkst. rėmėjų iš anksto užsisakė daugiau nei 19 tūkst. lėlių, į N.Lammo sąskaitą pervesdami daugiau nei pusę milijono dolerių.

Ant kiekvienos lėlės veido matosi minimalus makiažo kiekis, o jų galūnes per sąnarius galima lankstyti. Jeigu lėlės bus pamėgtos pirkėjų, jų kūrėjas planuoja pradėti gaminti lėles, turinčias skirtingą odos spalvą ir kūno sudėjimą.

Projektuodamas Lammily lėlę, N.Lammas išsiaiškino, kad tradicinės lėlės Barbės kūno sudėjimas visiškai prasilenkia su standartiniais JAV devyniolikmečių išmatavimais. Barbės ūgis taip pat labiau buvo panašesnis į supermodelio nei į vidutinės amerikietės. Menininkas apskaičiavo, kad jeigu tradicinė Barbė būtų tikras žmogus, ji svertų mažiau nei 50kg, o jos kūno masės indeksas (KMI) siektų vos 16.24. Toks KMI nustatomas anoreksikams.

N.Lammas savo nauju kūriniu tikisi parodyti vaikams, kad Barbės kūno išmatavimai nėra realistiški.

„Norėjau parodyti vaikams, kad vidutinybė yra gražu. Užuot laukę, kol viskas pasikeis, vykdykime pokyčius patys. Taip merginos taps laimingesnėmis, stipresnėmis moterimis, kurios pasitikės ir didžiuosis savo kūnu“, - teigė jis „Youtube“ paviešintame Lammily rėmimo kampanijos filmuke.

Tačiau sėkmingai rėmėjų suradęs N.Lammas tvirtino, kad tikrieji iššūkiai tik prasideda. Jo manymu, sunkiausia bus priversti vaikus išmainyti tradicines Barbes į naująsias lėles. Ankstesni bandymai pagaminti realistiškų išmatavimų lėles buvo sėkmingi, tačiau menininkas tvirtino, kad jie vaikams nepasirodė patrauklūs.

„Visa tai panašu į bandymą vaikus maitinti brokoliais“, - juokavo N.Lammas. Jis stengsis Lammily pateikti ne kaip vidutinybės modelį, o kaip naują madą.

JAV gyventojai N.Lammo sumanymą priėmė išskėstomis rankomis.

„Tai šaunu, ji atrodo taip, kaip aš! Ačiū, kad leidote man pasijusti gražiai!“, - džiaugėsi komentatorė.

Parengė Emilija Riaukaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.