Kodėl čekai pasibjaurėjo britų gražuole?

Britai neretai mėgsta pasišaipyti iš kitų tautų, ypač rytų europiečių. Tačiau kai pastarieji pasišaipo iš britų, kraujas užverda lyg angliška arbata. Kaipgi kitaip, jei kažkokie čekai sumanė pasišaipyti iš gražiausios Didžiosios Britanijos merginos, rašo dienraštis „Lietuvos rytas".

Čekijos žiniasklaidos bjauria pavadinta Sh.Tribble jau pratusi prie panašių užgauliojimų ir savęs net nelaiko gražuole, bet tiesiog pasitiki savimi.<br>Facebook nuotr.
Čekijos žiniasklaidos bjauria pavadinta Sh.Tribble jau pratusi prie panašių užgauliojimų ir savęs net nelaiko gražuole, bet tiesiog pasitiki savimi.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2014-11-23 16:21, atnaujinta 2018-01-20 19:59

Naujienas apie įžymybes pateikiantis čekų interneto tinklalapis sukėlė tikrą audrą pareiškęs, kad konkursą „Mis Didžioji Britanija“ laimėjusi mergina yra taisyklės, kad britės moterys yra negražios, patvirtinimas.

21 metų Shelby Tribble iš Plimuto Čekijoje sulaukė netikėto, bet nemalonaus populiarumo. Dailiausia Didžiosios Britanijos mergina išrinktos Sh.Tribble nuotrauka pasirodė viename interneto tinklalapyje retušuotu veidu. Taip paprastai slepiama įtariamų nusikaltėlių, aukų ar vaikų tapatybė, tačiau čekai nusprendė apsaugoti būtent skaitytojus. Nuo ko? Nuo jos „britiško grožio“.

„Didžioji Britanija išsirinko savo gražuolę ir ji puikiai patvirtina taisyklę, kad britų moterys yra negražios“, – antraštėje paskelbė tinklalapis extra.cz.

Jis iš karto sulaukė daugybės lankytojų, norinčių savo akimis įsitikinti straipsnio įžūlumu.

„Paprasta, niekuo neišsiskirianti blondinė įveikė dar 40 tokių varžovių ir tapo konkurso laimėtoja. Jei norite įsitikinti, peržvelkite mūsų nuotraukų galeriją“, – rašė čekai ir pabrėžė, kad analogiškame Čekijos konkurse Sh.Tribble neturėtų jokių šansų.

„Atrodo, tikrai gražios britės tokius konkursus tiesiog aplenkia. Nenuostabu, kad Čekijoje tokie renginiai sulaukia daug dėmesio, juos rodo televizijos kanalai, nugalėtojas apdovanoja žymūs žmonės, o ir jos pačios tampa įžymybėmis. Mes turime ką parodyti“, – užtikrintai skelbė extra.cz.

Pastebėję, kokią populiarumo bangą sukėlė tokie aršūs komentarai bričių atžvilgiu, čekų žurnalistai nusprendė išspausti viską, kas įmanoma. Tuojau pasirodė ir dar keli panašaus turinio straipsniai.

Vieno jų antraštė skelbė: „10 „Mis Anglija“ finalininkių, kurios privers jus verkti. Tokių monstrų retai kur rasite!“.

Straipsnio autorius pripažino, kad jie tyčia parinko dešimt prasčiausios kokybės nuotraukų, tačiau pastebėjo, jog net ir jose matyti, kad britės visiškai neturi skonio pojūčio, avi pigiais bateliais ir komisijai stengiasi demonstruoti savo kūno dalis, o ne eleganciją ir patrauklumą.

Paprastai kritiką ir pašaipas subtiliai atremti gebantys britai šį kartą, regis, įtūžo – šalies žiniasklaidoje liejosi pasipiktinimo lavina, o čekės nedviprasmiškai buvo lyginamos su dailiomis seniausios pasaulio profesijos atstovėmis.

Beje, pati Sh.Tribble jau pratusi prie panašių užgauliojimų.

Dar prieš dalyvaudama įvairiuose grožio konkursuose ji dažnai sulaukdavo užgaulių replikų ir niekada nelaikė savęs gražuole, bet, pasak jos, grožio konkursai padėjo jai šią nuomonę pakeisti ir atrasti pasitikėjimą savimi.

Mergina Didžiojoje Britanijoje jau išgarsėjo kaip grožio konkursų dalyvė ir yra laimėjusi Mis Pietvakarių, Mis hipodromo titulus bei tapusi konkurso „Mis Anglija“ finalininke, tad jos britus siutinantys čekų komentarai visiškai nesudomino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.