Maskvos policininkams – masažuojantys šalmai

Pervargusius Rusijos sostinės Maskvos policininkus atpalaiduos psichologai, specialūs ramybės kambariai ir muzikiniai masažo šalmai. Taip bus siekiama sumažinti stresą ir galvos skausmą, be to, kovoti su pareigūnų plikimu, rašo „M24.ru“.

Specialūs poilsio prietaisai esą padės pervargusiems Maskvos policininkams atsipalaiduoti.<br>„RIA-Novosti“/„Scanpix“ nuotr.
Specialūs poilsio prietaisai esą padės pervargusiems Maskvos policininkams atsipalaiduoti.<br>„RIA-Novosti“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 26, 2014, 2:08 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 2:18 PM

Skelbiama, kad jau netrukus Maskvos pietvakariuose esančioms policijos nuovadoms bus nupirkti aštuoni masažo šalmai, į kuriuos bus įtaisyti MP3 grotuvai.

Jų dėka policininkai esą greičiau atsipalaiduos po stresinių situacijų, nebebus tokie nervingi ir galės vėl aiškiau mąstyti.

„Šalmas padės kovoti su galvos skausmu, apsvaigimu, pagerins akių būklę, sumažins kraujospūdį ir stabdys plikimą“, – rašoma projekto pristatyme.

Savo ruožtu Maskvos šiaurės rytuose dirbantys pareigūnai jau greitai džiaugsis vadinamosiomis „proto mašinomis“ – garso ir šviesos prietaisais, kuriai masažuos smegenis. Tikimasi, kad tokios mašinos ne tik mažins stresą, bet ir skatins kūrybinį mąstymą.

Per specialius akinius bus galima stebėti ir girdėti atpalaiduojančius ir efektingus vaizdus – pavyzdžiui, šniokščiantį krioklį, tyliai sproginėjančius spalvingus muilo burbulus.

Visoms šioms naujovėms miesto valdžia atseikėjo per 1,5 mln. rublių (apie 93 tūkst. litų). Taip siekiama padėti Maskvos policininkams, daugelis kurių dirba net 60 valandų per savaitę.

„Mums reikia laiko poilsiui. Svarbu, kad šiais poilsio kambariais ir prietaisais galėtų naudotis ne tik viršininkai, bet ir paprasti pareigūnai“, – pabrėžė vienas iniciatyvos autorių, policininkų profsąjungos koordinacinės tarybos vadovas Michailas Paškinas.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.