Rusija Paryžiui įteikė kalėdinę dovaną už 278 tūkst. litų

Šįmet prie Paryžiaus Dievo Motinos katedros žybsinti eglutė – Rusijos dovana. Kol vieni puošnia žaliaskare džiaugiasi, kiti svarsto, ar rusų kalėdinio dosnumo nekursto kokie nors slapti motyvai, rašo „The Local“.

Ambasadorius tvirtino, kad spygliuota dovana niekuo nesusijusi su politika ar susitarimu dėl „Mistral“ klasės laivų.<br>AP nuotr.
Ambasadorius tvirtino, kad spygliuota dovana niekuo nesusijusi su politika ar susitarimu dėl „Mistral“ klasės laivų.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2014, 9:47 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 11:07 AM

Kai mėnesio pradžioje katedros vyskupai ambasadoriams prabilo apie tai, kad neturi pinigų eglutei įsigyti, Rusija suskubo pasiūlyti pinigų pirmoji. Ir pasiūlė nemažai – teigiama, kad su visais puošmenomis eglė kainavo net 80 tūkst. eurų (apie 278 tūkst. litų).

„Pirmą kartą Paryžiaus istorijoje Kalėdų eglė yra iš Rusijos. Mes pamanėme, kad tai bus graži dovana, – kalbėjo Rusijos ambasadorius Prancūzijoje Aleksandras Orlovas. – Šis medis yra taikos simbolis.“

Ambasadorius tvirtino, kad spygliuota dovana niekuo nesusijusi su politika ar susitarimu dėl „Mistral“ klasės laivų. Esą tai tik gražus gestas prancūzams.

„Mes norime parodyti, kad, nepaisant pastangų izoliuoti Rusiją, draugystė tarp šių dviejų šalių yra tokia stipri ir nuoširdi, kad jokia politika jos negali sunaikinti“, – eglės įžiebimo ceremonijoje kalbėjo A.Orlovas.

Nors toks Rusijos gestas priimtinas ne visiems, Dievo Motinos katedros vyskupai, regis, džiaugiasi. Tiesa, kad išvengtų konflikto, prieš priimdami eglę jie apie tai informavo Ukrainos ambasadą.

„Mūsų bažnyčia neturi pinigų, – žurnalistams kalbėjo monsinjoras Patrickas Jacquinas. – Rusija pasisiūlė mums padėti. Nemaniau, kad žiniasklaida pradės taip kabinėtis.“

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.