Saudo Arabijos restoranai nebeįsileidžia moterų

Keli Saudo Arabijos restoranai priėmė radikalų sprendimą: uždraudė moterims juose lankytis be vyrų. Anot tokį draudimą sugalvojusių žmonių, būdamos restoranuose vienos, „moterys elgiasi it būtų nestabilios psichikos“: jos flirtuoja, rūko ir naudojasi mobiliaisiais telefonais, rašo „Daily Mail“.

Saudo Arabija turi vienus blogiausių moterų teisių rodiklių pasaulyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Saudo Arabija turi vienus blogiausių moterų teisių rodiklių pasaulyje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 28, 2014, 4:39 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 9:38 AM

Prie kelių konservatyvių restoranų jau kabo iškabos: „moterys nepageidaujamos“. Nors Saudo Arabijoje nėra jokio įstatymo, kad jos negali rodytis vienos viešumoje, tvirti religiniai visuomenės įsitikinimai diktuoja, kad „padoriau“ yra visur rodytis su vyriškos lyties šeimos nariu.

„Mes iškabino šiuos ženklus, nes nuolatos matydavo, kaip čia atėjusios moterys ima flirtuoti su vyrais, - sakė vieno restorano savininkas. - Mes iškabas nuimsime tik tuo atveju, jei įsitikinsime, kad incidentai nesikartoja, nes toks elgesys neigiamai veikia mūsų verslą“.

Keli Viduriniųjų Rytų tinklaraštininkai dar pažėrė kritikos ir rūkančioms bei restorane mobiliaisiais telefonais šnekančioms moterims, išvadindami jas „nestabilios psichikos“.

„Geriausia yra neleisti moterų į restoranus, nebent jos ateina su vyrais – globėjais, - rašė vienas tinklaraštininkas. - Tokiu atveju restoranams nereiks užsidaryti dėl suaugusių ar psichiškai nestabilių moterų netinkamo elgesio“.

Tinklaraštininkas pridėjo, kad viena moteris „peržengė visas ribas“, kai pasirodė restorane viena ir sutelkė visą savo dėmesį tik į telefoną.

Saudo Arabija turi vienus blogiausių moterų teisių rodiklių pasaulyje. Moterys kitąmet dar tik pirmą kartą galės balsuoti savivaldos rinkimuose, tačiau joms vis dar draudžiama vairuoti.

Saudo Arabijoje vis dar nėra nustatyta, kokio amžiaus merginos gali tapti nuotakomis. Mergaičių tėvai dažnai jas atiduoda kitiems vyrams, kai šioms tebūna 9 metai.

Moterys čia gali važinėti dviračiais, tačiau tik „reakreacinėse zonose“ ir tik jei dėvi pilną juodą kūno apdangalą ir kartu su ja būna vyras.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.