Ar kiaulės gali skraidyti? JAV avialinijų sprendimas nustebino

Prieš Padėkos savaitgalį į namus susiruošę amerikiečiai dažnai grūdasi oro uostuose, laukdami savo skrydžio. Keliautojai gali išvysti visko, bet kiaulė lėktuve - retas dalykas. Ar ją galima ten vestis? JAV oro bendrovės "US Airways" atsakymas nustebino vieno skrydžio keleivius, bet galiausiai kiaulę už pavadėlio į orlaivį atsivedusi moteris buvo išlaipinta, rašo "The Daily Mail".

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 29, 2014, 4:15 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 8:08 AM

Robas Phelpsas ruošėsi skrydžiui iš Hartfordo, konektikuto valstijos į Vašingtoną. 65 metų keliautojas nustėro pamatęs, kaip į lėktuvo saloną viena keleivė lyg niekur nieko atsivedė apie 36 kilogramus sveriančią kiaulę už pavadėlio.

"Ji žviegė tris kartus stipriau už kūdikį. Tai buvo absurdiškas vaizdas. Iškart stojo tyla - daugelis žmonių buvo šokiruoti, kitiems sunkiai sekėsi suvaldyti juoką. nė nesugalvotum tokio dalyko", - teigė įvykio liudininkas.

Lėktuvas dar nebuvo pakilęs, bet kiaulę akivaizdžiai buvo apėmęs stresas - žviegdamas gyvulys ėmė tuštintis, o aplinkiniai keleiviai greitai ėmė skųstis smarve. Palydovės iš pradžių bandė susitarti gražiuoju - kiaulės šeimininkė buvo paprašyta išvalyti apdergtą saloną, nors gyvūno savininkė vis dar bandė nuraminti kiaulę, kalbėdama su ja, kaip su žmogumi.

"Ji drausmino kiaulę, už tai, kad ji negražiai elgiasi, ta moteris kalbėjo su gyvūnu, kaip su žmogumi", - stebėjosi R. Phelpsas. Galiausiai moteris ir jos gyvūnas buvo palydėti iš lėktuvo

"Skrydžių metu esu matęs ir šunų, ir kačių, uždarytų narvuose, bet niekada - kiaulės už pavadėlio. Nesivaizduoju, kaip ją iš viso įleido, juk reikėjo praeiti Transporto saugumo administracijos patikrinimus ir jai vis tiek buvo leista patekti į lėktuvą", - teigė keliautojas. Jis pabrėžė, kad viso skrydžio metu keleiviai apie nieką daugiau nekalbėjo, išskyrus matytą vaizdą. tiesa, kai kurie juokavo, kad kartais iš lėktuvų galėtų išsodinti ir kiauliškai besielgiančius keleivius. Vis dėlto, kas įleido tokį gyvūną į lėktuvą?

Tiek "US Airways", tiek Transporto saugumo administracija pateikė paaiškinimą, jog iš tikrųjų savininkei leista pateikti į lėktuvą su kiaule, mat ji pateikė įrodančius dokumentus, kad tai yra "emocinės paramos gyvūnas". Taigi, pasirodo, kad nuo 2012-ųjų kiaulės oficialiai gali skraidyti. Kiaules leidžiama vestis į lėktuvus, jei žmonės yra alergiški šunims. Teigiama, kad kiaulės yra protingi gyvūnai, gebantys reaguoti į pavojingas situacijas ir padėti žmonėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?