Prezidento Baracko Obamos dukrų elgesys sukėlė pasipiktinimą

„Išmeskite ją iš darbo!"- tūkstančiai tokių pasiūlymų respublikonų partijos atstovui Stephenui Fincheriui pasipylė po to, kai jo viešųjų ryšių kampanijos vadovė viešai sukritikavo JAV prezidento B.Obamos dukras dėl netinkamo elgesio, rašo „Daily Mail".

E.Lauten užkliuvo prezidento B.Obamos dukrų elgesys per Padėkos dienos renginį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
E.Lauten užkliuvo prezidento B.Obamos dukrų elgesys per Padėkos dienos renginį.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-01 14:43, atnaujinta 2018-01-20 05:31

„Brangios Sasha ir Malia, - į prezidento dukras savo įraše kreipėsi Elizabeth Lauten .- Aš suprantu, kad jūs abi esate tuose baisiuose paauglystės metuose, tačiau jūs – pirmosios šalies šeimos dalis, todėl parodykite lygį. Elkitės taip, lyg buvimas baltuosiuose rūmuose jums ką nors reikštų. Renkitės taip, kad būtumėte vertos pagarbos, o ne vietos bare. Ir tikrai nerodykite grimasų per gyvai transliuojamus renginius“.

Šių viešųjų ryšių ekspertės žodžių užteko, kad ji būtų išdėta į šuns dienas. Socialinio tinklo „Twitter“ vartotojai puolė ginti prezidento mergaites ir ragino išspirti E.Lauten iš darbo, nors kritiką pažėrusi moteris už savo žodžiu vėliau atsiprašė.

Anot Y.Callahan Sasha ir Malia Obamos elgėsi netinkamai per prezidento padėkos dienos kreipimąsi. 16 ir 13 metų paauglės neva atrodė abejingos ir buvo sukritikuotos dėl to, kad atrodė pernelyg kasdieniškai: jaunėlė Sasha vilkėjo trumpą suknelę su megztuku, o Malia – mini sijonu ir džemperiu.

Kai jų tėvas paklausė ar Malia norėtų paglostyti kalakutą, kurį jis, pagal kasmetinę tradiciją Baltuosiuose rūmuose, išsaugojo nuo mirties, ji atsakė : „ne“.

Mergaičių elgesį sukritikavusiai E.Lauten netrukus teko atlaikyti įtūžusių žmonių komentarus.

„Niekas nepateisina E.Lauten įrašo apie mūsų prezidento vaikus. Tai tiesiog netelpa į jokius rėmus. Atleiskite ją dabar“, - rašė vienas „Twitter“ vartotojas.

Pati E.Lauten netrukus įrašą ištrynė ir viešai atsiprašinėjo: „Aš sureagavau į straipsnį ir nuteisiau dvi jaunas merginas taip, kaip niekuomet nenorėčiau būti teisiama, jei būčiau paauglė. Po daugybės valandų maldų, pokalbių su tėvais ir savo parašytų žodžių skaitymo aš daug geriau matau, kokie įskaudinantys buvo mano žodžiai. Prašau suprasti, kad jiems mano širdyje nėra vietos. Noriu atsiprašyti visų, kuriuos mano žodžiai įskaudino.“

Tačiau socialinių tinklų vartotojai ne tik nesiteikė moteriai atleisti, bet ir sudavė atsakomąjį smūgį: parodė, kaip elgdavosi respublikono prezidento George'o W.Busho dukros.

Vieni dalijosi nuotrauka, kurioje prezidento dukra Jenna apgirtusi ir rankoje laikydama cigaretę krenta ant savo draugės universiteto seserijos vakarėlyje. Kitoje nuotraukoje ji rodo liežuvį fotografams sėdėdama prezidentiniame limuzine.

„Turbūt Elizabeth Lauten Jennos Bush ir jos sesers elgesio taip komentuoti neišdrįstų“, - rašė vienas socialinio tinklo vartotojas apie respublikonų atstovui dirbančia viešųjų ryšių ekspertę.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.