Rusijos programišiai sužinojo erotines švedų laivyno paslaptis

Kol Švedija nesėkmingai medžiojo prie jos krantų pasirodžiusį, kaip įtariama, Rusijos povandeninį laivą, jos saugumo užtvaras toliau sėkmingai laužo įsibrovėliai. Švedijos laivyną sukrėtė netikėtai atskleistas susirašinėjimas, skelbia thelocal.se.

Švedijos karo laivyne tarnauja ir princas Carlas Phillipe'as.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Švedijos karo laivyne tarnauja ir princas Carlas Phillipe'as.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 1, 2014, 7:34 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 4:56 AM

Rusijos programišiai turėjo progą įsitikinti, kad švedų laivyno įgula niekuo nesiskiria nuo eilinių žmonių. Penktadienį internetu pasklido dviejų įgulų narių asmenininio susirašinėjimo stenograma, kurioje pokalbio dalyviai dėstė intymias savo ir kitų įgulos narių gyvenimo detales.

Rusijos radijo mėgėjų forumas (radioscanner.ru) paskleidė dviejų Švedijos karo laivyno laivų HMS Vinga ir HMS Ulvön meilės susirašinėjimą. Radijo žinutės buvo perimtos šio mėnesio viduryje, karinių laivyno pratybų Baltijos jūroje metu.

Radijo pokalbio dalyviai vienas kitam siuntė asmeninio pobūdžio žinutes, kuriose ne tik aptarinėjo savo asmeninius santykius, bet ir kitus įgulų narius.

„Man taip norisi namo... pabaigti įsirengti miegamąjį!“, rašo vienas iš jų. „Jam palikau žinutę: „labanaktis mano mažuti“ ant tokio rožinio lapelio...“, – aiškino jis.

Kitas įgulos narys dalinosi itin intymiais išgyvenimais: “O po to buvo „greitukas“ kajutėje, bučkis ir šilčiausias pasaulyje apkabinimas“.

Daugiausiai dėmesio pokalbyje susilaukė kolegos Simono neištikimybė ir diskusija, ar reikia jo vengti, ar apsimesti, kad jie nieko nežino, kas yra apskritai teisinga ir kas ne, ir trumpas pasidalinimas panašaus įvykio patirtimi.

Švedų kariuomenės atstovas spaudai Jimmie Adamssonas laikraščiui „Dagens nyheter“ pakomentavo, kad „toks poelgis – visiškai netinkamas“. „Jiems turbūt buvo nuobodu ir jiems tiesiog norėjosi pasišnekėti.“

„Pirmadienį abiejų laivo įgulų laukia pokalbis su vadovybe, kurio metu bus aptariamas „netinkamas elgesys“.

Švedų karinių pajėgų atstovas spaudai pridūrė, kad įgulos nariai nebus atleisti iš pareigų. „Jie nepažeidė jokių transliacijos nuostatų, kadangi tuo metu radijo tylos įsakymo nebuvo. Bet, be jokios abejonės, tokio pobūdžio pokalbiams karinė įranga neturėtų būti naudojama – tam yra paprastas interneto ryšys“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.