Šįmet Didžiojoje Britanijoje populiariausias vardas - Muhamedas

Šiais metais populiariausias Didžiojoje Britanijoje naujagimio vardas yra Muhamedas.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 1, 2014, 9:07 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 6:41 AM

Anksčiau Muhamedo vardas buvo laikomas populiariausiu Londone, bet dabar jis tapo lyderiu ir visoje šalyje. Tradiciniame „BabyCentre“ sudaromame 100 vardų sąraše palyginti su praėjusiais metais jis pakilo 27 pozicijomis ir pralenkė net tokius tradicinius Didžiajai Britanijai vardus kaip Jackas, Harry, Charlie ir Jamesas, kurie pateko į pirmąjį dešimtuką.

Pasak bendrovės darbuotojos Sarah Redshaw, ši tendencija atspindi „didėjančią Jungtinės Karalystės kultūrinę įvairovę“. „Kasmet vis daugiau naujagimių mūsų šalyje gauna arabiškus vardus, - sakė „BabyCentre“ tinklalapio vyriausioji redaktorė. - Ir ši statistika vienodai teisinga tiek berniukams, kurie vis dažniau pavadinami Omaris, Ali ar Ibrahimas, tiek mergaitėms“.

Kaip pranešė S.Redshaw, šiais metais į populiariausių Didžiosios Britanijos vardų šimtuką pirmą kartą pateko arabų šalyse paplitęs moteriškas vardas Nur. Net 59 pozicijomis - iki 35 vietos - pakilo Maryam vardas. Vis dėlto jie kol kas negali sudaryti konkurencijos Jungtinei Karalystei tradiciniams moterų vardams, tarp kurių populiariausi 2014 metais yra Sophia, Emily ir Lily.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.