Australų pora pasirinko kūdikio lytį

Tris berniukus auginanti australų pora nusprendė ketvirtą kartą nerizikuoti. Kelionė į JAV ir milžinišką pinigų sumą kainavusi prieštaringa procedūra neatbaidė ryžtingai nusiteikusių sutuoktinių, rašo „The Guardian“.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Dec 2, 2014, 8:14 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 4:25 AM

Šeimos dėlionę užsimanę užbaigti Jayne ir Jonas Cornwillai ryžosi Australijoje uždraustai, tačiau JAV atliekamai lyties parinkimo procedūrai.

„Savaime suprantama, kad po trijų berniukų mes norėjome dukrytės“, – pareiškė australė.

Ji pabrėžė, kad išbandė visas galimybes.

„Mes išbandėme viską – natūralias dietas, visokiausias meilės pozas ir net pasinaudojome senų moteriškių liaudiškais patarimais. Niekas nesuveikė. Tai mane galutinai palaužė, tad galiausiai nusprendėme, kad norime pabandyti šiuolaikinės medicinos siūlomus būdus“, – aiškino J.Cornwill.

Iš Pietų Australijos kilusi pora nusprendė amerikiečių specialistams sumokėti ilgai taupytus 50 tūkstančių dolerių (40 tūkst. eurų), kad preimplantacinės diagnozės metu būtų nulemta embriono lytis. Po septynių mėnesių jiems gimė duktė, kurią australai pavadino Emmerson.

„Visas tas laukimas buvo lyg gedėjimas mirusio vaiko, kurio niekada neturėjome, – vaizdingai pasakojo J.Cornwill. – Mano vyras visada norėjo dukters, su kuria galėtų išeiti pasivaikščioti vandenyno pakrante, aš norėjau to mamos ir dukters santykio, o mūsų sūnūs visada norėjo sesutės.“

„Nors procedūra buvo tikrai nepigi ir jai reikėjo nemažai kantrybės, antras bandymas buvo sėkmingas ir mes pagaliau sulaukėme to, ko taip ilgai troškome“, – pridūrė dukters susilaukusi motina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.