Psichologinių problemų turinčio neonacio vos nesuėdė liūtai

„Jėzus nurodys man kitus žingsnius. Kol kas aš nežinau, kokie jie“ – taip spalio pradžioje kalbėjo buvęs policininkas Justo Jose Mira Paya, kurio šį sekmadienį vos nesurijo Barselonos zoologijos sodo liūtai.

J.J.M.Paya poelgis liūtų narve baigėsi ligoninėje.<br>Facebook nuotr.
J.J.M.Paya poelgis liūtų narve baigėsi ligoninėje.<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Nastopkaitė

Dec 9, 2014, 7:30 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 2:00 PM

Psichinių problemų turintis vyriškis metų sausio mėnesį savo noru išėjo iš darbo. Nuo tada jis vilki Antrojo pasaulinio karo nacistine uniforma ir dažnai išsišoka įvairiuose viešuosiuose renginiuose.

Tačiau šį sekmadienį J.J.M.Paya poelgis baigėsi ligoninėje – vyras pro tvorą įlindo į Barselonos zoologijos sodo liūtų narvą ir bandė išsilaikyti ant liūtus supančių uolų.

Liūtai ilgai nedelsdami nutempė J.J.M.Paya nuo uolos ir pusvalandį tampė jį po narvą, kol zoologijos sodo darbuotojams ir gaisrininkams pavyko vyrą išgelbėti. Jie tai padarė nubaidydami susinervinusius liūtus vandens srovėmis. Vėliau zoologijos sodo darbuotojai aiškino, jog liūtai nepuolė žmogaus – jie tiesiog taip su juo žaidė.

Dabar J.J.M.Paya guli Barselonos „Vall d'Hebron“ ligoninės reanimacijoje, jo būklė sunki. Liūtai kaip reikiant sukandžiojo visą nukentėjusiojo kūną. Sekmadienio popietę viena iš liūčių dar ilgai nasruose nešiojosi karinės Justo uniformos kuprinę.

Sirgo sunkia depresija

Vyras susirgo depresija po to, kai išsiskyrė su savo žmona ir prarado savo vaiko globą. Prie vyro savijautos vėliau prisidėjo ir jo motinos mirtis.

„Aš jaučiausi baisiai dėl to, kad tada gėriau vaistus. Dėl to dabar aš jų atsisakau“ – sako J.J.M.Paya.

Psichiatrinės ligoninės personalas, kurioje J.J.M.Paya yra gydęsis, buvo sunerimęs dėl jo likimo ir ragino vyrą aplankyti juos dažniau. Tačiau jis psichologų pagalbos atsisakė. Vyras tvirtino, kad nenori gerti vaistų nuo depresijos, nes dabar jis jaučiasi gerai.

„Aš dabar jaučiuosi labai gerai ir darau tai, kas man patinka. Kovoju už tai, kuo tikiu“, – yra sakęs J.J.M.Paya.

Po kelių nedarbingų laikotarpių dėl depresijos, J.J.M.Paya savo valia sausio mėnesį paprašė nemokamų atostogų. Tačiau vyras tada negavo invalidumo pensijos, kadangi atsisakė gerti jo ligą palengvinančius vaistus. Jis neturėjo namų, mito tuo, ką pats sumedžiodavo, o miegodavo tiesiog lauke, užsidengęs paltu.

„Aš nesilankau „Caritas“ organizacijoje, nes ten eina žmonės, kurie neturi nieko. O aš juk medžioju“, – tada sakydavo J.J.M.Paya.

Vis tik vyras prisipažino, kad misdamas vien iš medžioklės ir visur važinėdamas savo dviračiu, jis sulyso.

Nuolatos rengė akibrokštus

Buvę Justo bendradarbiai, o taip pat ir Gelidos miesto, kuriame jis gyveno ir dirbo policininku, meras, sakė, kad juos stebina toks vyriškio išsišokinėjimas.

„Jis buvo nepriekaištingas policininkas. Tiesa, paskutiniais metais nuolat kalbėdavo apie religiją“ – sakė Gelidos meras Lluis Vallsas.

Neseniai vyras sakė esąs Jėzaus rankose, o pagrindiniai jo priešai – tai abortai ir musulmonai.

Lapkričio mėnesį jis pakibo ant garsaus katalonų architekto Gaudi pastato „Pedrera“ su dviem plakatais su svastikomis.

Vienas skelbė – „Abortas – žudikas“, kitas – „40 milijonų vaikų per metus, Hitleris – pradinukas“.

Jis taip pat išgarsėjo žiniasklaidoje apsirengęs Antrojo pasaulinio karo nacių uniforma, nešdamas vėliavą su svastika bei užrašu „Abortas – genocidas“.

J.J.M.Paya yra nusiteikęs prieš musulmonus. Jis planavo važiuoti į Maroką skelbti, kad jų mesijas – nėra tikras.

„Aš jau esu taip pasielgęs Gelidos ir Perpinjano miesto pietų Prancūzijoje mečetėse“ – sakė vyras.

Justo pagarsėjo savo pirmuoju išpuoliu šį rudenį, per Katalonų valstybinę dieną. Jis sudegino Katalonijos vėliavą tuo metu, kai Katalonijos politikai per valstybinės dienos renginį nešė gėles už šalies laisvę kovojusiam generolui Rafaeliui Casanovai. Tada Justo suėmė Barselonos policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.