Kvapą gniaužiantys vaizdai: pasivaikščiojimas stikliniu ežeru

Tomo Nunuko ir jo draugo pasivaikščiojimas ledu panašesnis į vaikščiojimą oru arba vandeniu.<br>Youtube nuotr.
Tomo Nunuko ir jo draugo pasivaikščiojimas ledu panašesnis į vaikščiojimą oru arba vandeniu.<br>Youtube nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-12-12 12:44, atnaujinta 2018-01-19 08:20

Kad natūraliai užšalęs ledas būtų visiškai skaidrus, jo negali apdengti sniegas, o oro temperatūra turi nukristi labai staigiai. Keliautojas iš Slovakijos, Tomas Nunukas, vaikščiodamas Aukštųjų Tatrų kalnuose, Slovakijoje, savo akimis pamatė, kaip toks ledas padengė visą kalnų ežerą, skelbia „Daily Mirror“. Savo nuotykį vyras nufilmavo ir paviešino „Youtube“ tinklalapyje, tačiau pamačiusšį vaizdelį sunku patikėti, kad visa tai tikra.

Tomo Nunuko ir jo draugo pasivaikščiojimas ledu panašesnis į vaikščiojimą oru arba vandeniu. Atrodo, kad T.Nunuko kojos yra netoli nuo akmenų, esančių ežero dugne. Tačiau Velke Hincovo Plesas, stiklo skaidrumo ledu apsidengęs ežeras, iš tikrųjų yra giliausias Slovakijoje. 1920m virš jūros lygio iškilusio ežero gylis – beveik 54 metrai.

Tačiau kai kuriems vaizdelį pamačiusiems žmonėms filmuota medžiaga buvo nepakankamas įrodymas, kad viskas vyko iš tikrųjų. Atsirado keletas įsitikinusių, kad visa tai – tik apgaulė.

„Tai įmanoma tik tokiu atveju, jeigu oro temperatūra atšąla labai greitai. Tai pat labai svarbu, kad nesnigtų – sniegas padaro ledą neskaidrų. Tačiau pastaruoju metu buvo būtent tokios, todėl galėjo atsirasti skaidraus ledo“, - pasakojo Igoris Ludma, patyręs turistas iš Slovakijos.

Vaizdelis „Youtube“ tinklalapyje buvo paviešintas vos prieš keturias dienas, tačiau jį jau peržiūrėjo daugiau nei trys milijonai žmonių.

Parengė Emilija Riaukaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.