Kalėdinė mįslė: karalienė Elizabeth II traukiasi?

Lažybų kontora „Coral“, pasiūliusi statymą dėl Didžiosios Britanijos karalienės atsistatydinimo, nesitikėjo sulaukti tiek dėmesio.

Pernai per Kalėdas karalienė Elizabeth II tik sveikino tautiečius, o šiemet, spėjama, gali pranešti ir apie sosto atsisakymą.<br>AFP nuotr. iš archyvo
Pernai per Kalėdas karalienė Elizabeth II tik sveikino tautiečius, o šiemet, spėjama, gali pranešti ir apie sosto atsisakymą.<br>AFP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Dec 20, 2014, 8:20 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 5:13 PM

Pasak lažybininkų, jie buvo priversti pašalinti šį pasiūlymą, netikėtai sulaukę „įtartinai nemažų sumų“ ir išskirtinio susidomėjimo iš asmenų, kurie „galimai turi žinių iš karalienės aplinkos“.

„Jau ne pirmus metus girdime gandus apie tai, kad karalienė dėl savo garbingo amžiaus gali svarstyti atsistatydinimo galimybę, tačiau šiemet statomos sumos mus nustebino.

Kai sumos tokios didelės, sunku patikėti, kad tai dūmai be ugnies, tad mes nutarėme apsidrausti ir pašalinti šį pasiūlymą“, – kalbėjo „Coral“ atstovė Nicola McGeady.

Skelbiama, kad tik pasiūlius lažintis, ar sakydama kalėdinę kalbą Elizabeth II prabils apie atsistatydinimą, sulaukta 200 svarų sterlingų (880 litų) statymo. Vėliau dar kelių, šiek tiek mažesnių.

Tokios sumos iškart sukėlė nerimą lažybininkams ir sukėlė gandų sūkurį visuomenėje.

Tiesa, karalienės atstovai tokius gandus pavadino visiškomis nesąmonėmis.

„Karalienė jau vieną kartą ir visiems laikams pažadėjo, kad tarnaus šaliai iki gyvenimo galo. Tai buvo jos 21-ojo gimtadienio Pietų Afrikoje metu.

Čia svarbiausias žodis „gyvenimo“. Nekomentuosime, ką kalba lažybininkai“, – kalbėjo vyresnysis karalienės dvaro tarnautojas.

Lažybininkai atkirto, kad jiems tiesiog pasirodė keista, jog tiek daug žmonių staiga susiviliojo 10 su 1 koeficientu ir pradėjo statyti netikėtai dideles sumas.

Jungtinėje Karalystėje sosto atsisakymas asocijuojamas su juodžiausiomis monarchijos dienomis 1936 metais. Tuometis karalius Edvardas VIII atsisakė sosto, kad galėtų teisėtai vesti išsiskyrusią nekilmingą amerikietę Wallis Simpson.

Būtent jo vietą užėmusio karaliaus Jurgio VI duktė yra dabartinė karalienė, atėjusi į sostą būdama 25-erių.

Gandai nesulaukė didelio atgarsio britų žiniasklaidoje, tačiau dalis visuomenės su nerimu ėmė laukti tradicinės kalėdinės karalienės kalbos, abejodami, ar jos sveikatos būklė ir metų našta neprivers priimti netikėto sprendimo.

Jai atsisakius karūnos, karaliumi greičiausiai taptų sūnus Velso princas Charlesas. („The Telegraph“, „Thedailybeast.com.“, LR)

Jungtinė Karalystė sujudo. Vienos lažybų kontoros siūlomas statymas ir netikėtai didelis jo populiarumas privertė britus vėl kelti klausimą, ar karalienė Elizabeth II liks soste iki gyvenimo galo?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.