Iš girtų britų vaizdų pasaulis šaiposi ir šiurpsta

Internetą užplūdo šimtai nuotraukų, kuriose įamžinti visiškai girti, vos ant kojų pastovintys ar ant šaligatvio miegantys britai. Savaitgalio linksmybės Jungtinės Karalystės miestuose prasidėjo penktadienį. Socialiniuose tinkluose ne tik jauni britai juokauja, kad net nepajuto, kaip išbraukė kelias dienas iš savo gyvenimo kalendoriaus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 23, 2014, 9:56 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 12:20 PM

„Toks tas Juodasis penktadienis Didžiojoje Britanijoje“, - prieškalėdinį „Black Friday“ šėlsmą baruose trumpai apibūdina lrytas.lt skaitytojas Vladas Kazlauskas, jau kelis metus gyvenantis Londone.

Pasak jo, neretai imigrantus per dantį patraukiantys anglai į šventinę Kalėdų savaitę tiesiog įplaukia alkoholio upe.

Į klubus savaitgalį merginos plūdo apsitempusios trumpas seksualias sukneles, įsispyrusios į aukštakulnius ir visai nepaisydamos vakaro vėsos. Alkoholio padauginusioms gražuolėms tokia apranga tapo savotiškais spąstais. Girtos klubinėtojos tiesiog negalėjo paeiti su aukštakulniais bateliais, joms pynėsi kojos.

Kitoms pasisekė labiau: seksuali suknelė ir ryškus makiažas padėjo rasti partnerį, kuris pasisiūlė palydėti slidžia gatve.

„Keliaudami iš klubo į klubą įkaitę jaunuoliai dažnai nesusilaiko ir ima glamžytis tiesiog už kampo, atokesnėje vietoje. Policijos pareigūnai turi tikrai daug darbo. Jie net neturi laiko sudrausminti visus viešose vietose besišlapinančius žmones.

Žinoma, pirmiausia tvarkos prižiūrėtojai atkreipia dėmesį į agresyvius žmones, kurie kelia pavojų kitiems. Taip pat pareigūnai stengiasi pasirūpinti piliečiais, kurie nebereaguoja į aplinką, guli ant grindinio - juk alkoholiu apsinuodiję žmonės gali mirti, sušalti vėsią naktį“, - aiškina Anglijoje Kalėdas pasitinkantis V.Kazlauskas, kuris priduria, kad lietuvius Anglijoje velnio lašai taip pat greitai paverčia į žmones nepanašiais padarais.

Barai ir restoranai pardavė dvigubai daugiau alkoholio negu įprastą penktadienį, kai britai ir visi kiti Jungtinės Karalystės gyventojai atsipalaiduoja po darbo savaitės. Jungtinės Karalystės medikai pastebi, kad pradėję gerti prieš Kalėdas kai kurie žmonės iš liūno ima kapanotis tik sausio mėnesį – daugiadienės išgertuvės padaro nepataisomą žalą sveikatai.

Švenčių pradžią britų medikai vadina „Išprotėjusiu penktadieniu“ arba „Mėlynių paakiuose penktadieniu“, ligoninių priimamieji taip pat buvo pilni įvairias traumas patyrusių ir svaigalais apsinuodijusių žmonių.

Daug rūpesčių policijai sukelia ir girti prie vairo sėdę gyventojai, kurie sukelia avarines situacijas, nukenčia patys ir sužaloja kitus.

Britų visuomenės sveikatos organizacijos vadovas Kevinas Fentonas teigia, kad per du pastaruosius dešimtmečius alkoholio vartojimas šalyje išaugo devyniais procentais, kai kitose Europos šalyse suvartojamo alkoholio kiekis mažėja.

Ilgalaikis alkoholio vartojimas daro didelę žalą visuomenės narių sveikatai: auga sergamumas kepenų ligomis, daugėja silpnaprotystės ir vėžio atvejų.

Pernai gruodį Anglijoje alkoholiui gyventojai išleido 3,7 milijardo svarų sterlingų. O gėrimų pardavimai per du paskutinius metų mėnesius įspūdingai pašoko. Pavyzdžiui, putojančio vyno ir šampano pardavimai per gruodį paauga 88 procentais, kitų stipriųjų alkoholinių gėrimų - maždaug 50 procentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.